وقتی کودک در رشد مهارت های گفتاری و زبانی خود با مشکل مواجه می شود، می تواند منبع نگرانی و ناامیدی برای والدین باشد. خوشبختانه پشتیبانی برای کودکان مبتلا به اختلالات گفتاری در دسترس است. آسیب شناسان گفتار و زبان برای ارزیابی و درمان مشکلات تاخیر گفتاری و دیر حرف زدن در کودکان آموزش دیده اند. گاهی اوقات به آنها گفتار درمانگر نیز گفته می شود.

بسیاری از والدین از خدمات گفتار درمانی برای حرف زدن کودک بهره مند می شوند. مهارت های گفتاری و زبانی پیچیده هستند و توسعه آنها زمان می برد. تسلط بر آنها بدون حمایت و راهنمایی برای برخی از کودکان می تواند چالش برانگیز باشد. ممکن است اتخاذ یک رویکرد «صبر کن و ببین» برای مسائل گفتاری فرزندتان وسوسه انگیز باشد، اما تحقیقات نشان می‌ دهد که هرچه زودتر مشکلات گفتاری شناسایی و درمان شوند، بهتر است. مداخله زودهنگام در مسائل گفتاری در کودکان اغلب منجر به نتایج مثبت تری می شود.

اگر فرزند شما مشکل دیر حرف زدن دارد، شما تنها نیستید. در واقع یک نظرسنجی از مرکز کنترل بیماری نشان داد که تقریباً ۸٪ از کودکان ۳ تا ۱۷ ساله به نوعی اختلال ارتباطی مبتلا هستند. این راهنما یک مرور کلی از گفتار درمانی برای والدین نیازمند ارائه می دهد. این به شما کمک می کند تا درک کنید که چگونه گفتار درمانی به کودکان با مشکلات گفتار و زبان کمک می کند، نقش شما در گفتار درمانی چیست و نحوه انتخاب گفتار درمانی مناسب برای فرزندتان چگونه است.

گفتار درمانی برای حرف زدن کودک

گفتار درمانی برای کودکان چیست؟

گفتار درمانی، کودکان مبتلا به اختلالات گفتار و زبان را درمان می کند. برخی از کودکان هم اختلالات گفتاری و هم زبانی دارند. گفتاردرمانی در کودکان بسته به کودکی که تحت درمان قرار می گیرد، اشکال مختلفی دارد. گفتار درمانگران ارزیابی ها و درمان های خود را با توجه به شرایط هر کودک تنظیم می کنند. این به این دلیل است که هیچ دو کودک یا مسائل گفتاری دقیقاً شبیه هم نیستند. گفتار درمانی برای حرف زدن کودک در موارد زیر استفاده می شود:

-مهارت های زبان بیانی را بهبود می بخشد.

-تقویت درک گفتار

-درک نشانه های اجتماعی را بهبود می بخشد.

-درک زبان را ارتقاء می دهد.

-واژگان را تقویت می کند.

-استفاده از کلمات پرکننده مکث را کاهش می دهد.

-بهبود روابط با همسالان از طریق ارتباط

-توانایی یادگیری را در یک محیط آموزشی منظم ارتقاء می دهد.

هدف اصلی گفتار درمانی برای حرف زدن کودکان بهبود مهارت های ارتباطی است. گفتار راه اصلی تعامل ما با جهان است. هدف قرار دادن مهارت های گفتاری به کودکان کمک می کند تا با مراقبین خود ارتباط برقرار کرده تا نیازهایشان برآورده شود. همچنین به آنها کمک می کند از یک تجربه آموزشی کامل و فراگیر لذت ببرند.

کودکانی که مشکلات گفتاری و زبانی دارند اغلب با بیان خود دست و پنجه نرم می کنند. این می تواند منجر به کاهش تصویر خود، کناره گیری و فرصت های کمتر شود.

مهارت های ارتباطی با رشد کودکان شکل می گیرند. به همین دلیل مهم است که تاخیر گفتاری و زبانی را در اسرع وقت شناسایی کنید. یک گفتاردرمانگر می تواند به فرزند شما کمک کند تا در رشد مهارت های ارتباطی به همسالان خود برسد. آنها می توانند از فرزند شما در ایجاد مهارت های اساسی حمایت کنند تا به نقاط عطف آینده برسند.

گفتار درمانگران مهارت های ارتباطی را ارزیابی می کنند و برنامه های درمانی را برای هدف قرار دادن مناطق مورد نیاز ایجاد می کنند. آنها برای هدف قرار دادن مهارت های گفتاری، زبان بیانی و دریافتی، صدا و روانی واجد شرایط هستند. بیایید برخی از اختلالات ارتباطی رایج در کودکان را بررسی کنیم.

گفتار درمانی برای کودکان

اختلالات رایج گفتار و زبان در کودکان

والدین، مربیان و متخصصان اطفال اغلب اولین کسانی هستند که متوجه مشکلات گفتاری و مهارت های زبانی کودکان می شوند. آسیب ‌شناس گفتار می‌ تواند این مهارت ‌ها را ارزیابی کند و در صورت لزوم یک برنامه درمانی ایجاد کند. بسیاری از شرایط رایج گفتاری و زبانی در کودکان وجود دارد. متخصص گفتاردرمانی ابرای رزیابی این موارد و تعیین شدت آنها واجد شرایط هستند. هنگامی که یک مشکل گفتاری و زبانی ارزیابی و تشخیص داده شد، می توان درمان را آغاز کرد. در زیر، بیایید انواع رایج اختلالات گفتار در کودکان را مورد بحث قرار دهیم؛

اختلالات صدای گفتار: اختلالات صدای گفتار بر توانایی ایجاد صداها برای گفتار تأثیر می گذارد. اختلالات رایج صدای گفتار شامل اختلالات بیانی و اختلالات واجی است.

کودکان مبتلا به اختلالات بیانی برای تولید دقیق و مداوم صداها هنگام صحبت کردن تلاش می کنند. کودکان مبتلا به اختلالات واج شناختی قوانین حاکم بر زبان گفتاری را اشتباه درک می کنند. آنها در نتیجه این سردرگمی دچار خطاهای گفتاری می شوند. آپراکسی گفتار در دوران کودکی (CAS) نوع دیگری از اختلالات صدای گفتار است. در CAS، مغز در هماهنگی و تولید حرکات برای گفتار واضح و دقیق مشکل دارد.

اختلالات زبان: اختلالات زبانی می تواند بر مهارت های ارتباطی بیانی و دریافتی تأثیر بگذارد. زبان بیانی شامل آنچه می گوییم است. زبان دریافتی چیزی است که ما می فهمیم و چگونه زبان را پردازش می کنیم. اختلالات زبانی می تواند به طور جدی بر توانایی کودک در تعامل با دیگران و دنیای اطراف تأثیر بگذارد.

نارساخوانی، اوتیسم، اختلال زبان خاص و اختلال پردازش شنوایی از اختلالات زبانی هستند.

اختلالات روانی: اختلالات روانی بر جریان و سرعت تولید گفتار تأثیر می گذارد. لکنت شایع ترین اختلال روانی در کودکان است. بسیاری از کودکان در رشد گفتار و زبان خود مرحله لکنت زبان را پشت سر می گذارند. زمانی که لکنت ادامه یابد یا بدتر شود، یک گفتار درمانگر می تواند این مشکل را درمان کند.

اختلالات صدا: صدا یک ساز پیچیده است. برخی از کودکان نیاز به حمایت دارند تا یاد بگیرند که از صدای خود به خوبی استفاده کنند و از آسیب به تارهای صوتی خود جلوگیری کنند. برخی دیگر با شرایطی متولد می شوند که بر عملکرد صوتی آنها تأثیر می گذارد.

لارنگومالاسی یک نقص مادرزادی در جعبه صدا است که بر نحوه صدای صدا تأثیر می گذارد. کودکانی که عادات صوتی ضعیفی دارند می توانند به سیستم صوتی آنها آسیب بزنند و مشکلاتی مانند ندول های صوتی ایجاد کنند. فریاد زدن، زور زدن و صحبت کردن با صدای تغییر یافته می تواند باعث این مشکلات شود.

گفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

گفتار درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

گفتار درمانی ابزاری ارزشمند برای تقویت مهارت های ارتباطی است. بسیاری از کودکان از خدمات گفتاردرمانی بهره مند می شوند. کودکان با تشخیص اختلال طیف اوتیسم، شکاف کام و ADHD اغلب تحت درمان با گفتار درمانی قرار می گیرند. درمان گفتار درمانی مهارت های ارتباطی را در کودکان با این تشخیص ها افزایش می دهد. درمان گفتار درمانی می تواند برای کودکان مبتلا به این تشخیص ها به روش های زیر مفید باشد:

-کودکان مبتلا به اوتیسم: مهارت ‌های اجتماعی را تقویت می‌ کند، شناخت عاطفی را بهبود می ‌بخشد، مهارت‌ های زبانی دریافتی و بیانی مؤثر را تقویت می‌ کند، ارتباطات را برای موفقیت تقویت می‌ کند، روال‌ ها و برنامه‌ هایی را برای به حداقل رساندن رفتارها ایجاد می ‌کند.

-کودکان با شکاف کام: بهبود درک گفتار، تولید صدا و صدا.

-کودکان مبتلا به ADHD: بهبود آگاهی و مهارت های خود نظارتی، تکانشگری را کاهش می دهد، توجه و تمرکز را بهبود می بخشد، شرایطی را برای موفقیت در کلاس ایجاد می کند، مدیریت زمان را بهبود می بخشد. درمان گفتار و زبان نیز بر اساس علائم و نیازهای ظاهری ارائه می شود. به عنوان مثال اگر رشد گفتار و زبان کودک از همسالان خود عقب باشد، گفتاردرمانی در بیش فعالی ممکن است ضروری باشد.

هنگامی که شک وجود دارد، ارزیابی گفتار درمانی به تعیین اینکه آیا درمان بیشتری برای هدف قرار دادن مهارت های گفتاری و زبانی نیاز است یا خیر کمک می کند.

علائم و نشانه های اختلالات گفتار و زبان در کودکان

علائم و نشانه های اختلالات گفتار و زبان در کودکان

رشد مهارت های گفتاری و زبانی در اولین لحظات زندگی کودک شما آغاز می شود. مهارت‌ های اولیه پایه و اساس مهارت‌ های سطح بالاتر را می ‌سازد، زیرا کودک شما یک سیستم ارتباطی ایجاد می‌ کند. این رشد از دوران نوزادی تا بزرگسالی رخ می دهد. اما والدین چگونه می توانند تشخیص دهند که فرزندشان اختلال گفتار یا زبان دارد؟

کودکان همه با سرعت خود رشد می کنند. اما طیف وسیعی از هنجارهای رشدی برای مهارت های گفتاری و زبانی وجود دارد. دانستن اینها می تواند به شما کمک کند بفهمید که آیا فرزندتان در مسیر درستی قرار دارد یا از این مهارت ها عقب مانده است.

به عنوان مثال، یک کودک سه ساله که کلمات را با هم ترکیب نمی کند، کمتر از حد انتظار برای رشد گفتار و زبان است. اما، تلاش برای تلفظ صدای /ر/ در این سن طبیعی است، زیرا معمولاً بعداً به این صدا مسلط می شود. سایر علائم و نشانه های مشکلات گفتاری و زبانی در کودکان عبارتند از:

-تاخیر در رشد گفتار

-مشکلات تلفظی که فراتر از حد معمول برای اکتساب صدا ادامه دارند

-مشکل در درک و پیروی از دستورالعمل ها

-مشکل در تشخیص و نامگذاری حروف

-مشکل در قافیه سازی یا شناسایی قافیه ها

-مشکل در گفتن داستان یا بیان رویدادها

-عدم غان وغون یا پخش صدا در نوزادان

کودک در چه سنی باید به گفتار درمانی برود؟

کودک در چه سنی باید به گفتار درمانی برود؟

سن مشخصی برای شرکت در گفتار درمانی وجود ندارد. خدمات گفتار درمانی برای حرف زدن کودک بر اساس نیازهای کودک شما است. اگر کودک شما با مهارت های گفتاری، زبانی یا ارتباطی دست و پنجه نرم می کند، گفتار درمانی راهی برای رفع این مشکلات است. کار با گفتاردرمانگر می تواند به فرزند شما کمک کند تا مهارت های کلیدی را برای موفقیت در تحصیل و زندگی توسعه دهد.

مداخله زودهنگام با یک آسیب شناس گفتار-زبان می تواند به کودک شما کمک کند تا هنجارهای رشدی خود را رعایت کند. درمان زودهنگام برای شرایطی مانند اوتیسم، تاخیر گفتار و زبان، نارساخوانی، سواد آموزی و ADHD مهم است. هر چه زودتر بتوان این مشکلات را تشخیص داد و درمان کرد، نتایج بهتری حاصل می شود.

گفتار درمانگران کودکان از دوران نوزادی تا پیش دبستانی ارزیابی و درمان را برای کودکان ارائه می دهند.

مهارت های ارتباطی کودک شما از لحظه تولد شروع می شود. به همین دلیل است که گفتار درمانی می‌ تواند در اولین فرصت انجام شود تا به کودک شما کمک کند تا مهارت‌ هایی را که برای موفقیت نیاز دارد تسلط یابد. یادگیری هنجارهای رشد برای رشد گفتار و زبان برای والدین می تواند ارزشمند باشد. به این ترتیب، می توانید بفهمید که آیا فرزندتان در مسیر رسیدن به این نقاط عطف است یا در خطر عقب ماندن و نیاز به حمایت اضافی است.

گفتار درمانگران چه می کنند؟

گفتار درمانگران چه می کنند؟

هنگامی که به مشکل گفتار یا زبان مشکوک می شود، آسیب شناس گفتار-زبان می تواند موضوع را بررسی و درمان کند. فرآیند گفتار درمانی با یک ارزیابی کامل آغاز می شود. این به گفتار درمانگر اجازه می دهد تا نقاط قوت و ضعف ارتباطی فرزند شما را درک کند. گفتار درمانگران از ارزیابی های استاندارد و غیررسمی برای ایجاد تصویری واضح از نیازهای گفتاری و زبانی کودک استفاده می کنند. اطلاعات به دست آمده چارچوبی را برای درمان فراهم می کند.

گفتار درمانی کودک شما ممکن است بر بهبود درک گفتار او تمرکز کند. ممکن است برای درمان صداها و ترکیب‌های صوتی خاصی که فرزندتان برای تلفظ تلاش می ‌کند، کار کند. ممکن است بر درک آنها از ارتباطات غیرکلامی و نشانه های اجتماعی تمرکز کند. ممکن است دایره لغات یا توانایی آنها را برای نظارت بر گفتار خود برای خطاها هدف قرار دهد. زمان، اهداف و برنامه درمان برای فرزند شما منحصر به فرد و بر اساس نیازهای او خواهد بود.

فواید گفتار درمانی برای کودکان

فواید گفتار درمانی برای کودکان

گفتار درمانی برای بسیاری از کودکان مبتلا به مشکلات و اختلالات گفتار و زبان مفید است. مسائل گفتار و زبان در صورت عدم توجه به آنها می تواند بر زندگی و تحصیل کودک تأثیر منفی بگذارد. گفتار درمانی به کودکان کمک می کند تا مهارت های ارتباطی مورد نیاز برای تعامل با جهان را به دست آورند. بسته به تمرکز بر گفتار و زبان درمانی، مزایای آن می تواند شامل موارد زیر باشد:

-بهبود وضوح و درک گفتار

-تقویت مهارت های زبانی و واژگانی

-افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس

-بهبود تعاملات اجتماعی و روابط با همسالان

-بهبود مهارت های خواندن و نوشتن

-افزایش توانایی در بیان افکار و احساسات درونی

انتخاب گفتار درمان خوب

چگونه یک گفتار درمانگر برای کودک خود انتخاب کنیم؟

انتخاب گفتار درمانگر برای فرزندتان ممکن است مستلزم ارجاع از پزشک اطفال باشد. در برخی موارد، والدین یک آسیب شناس گفتار را برای ارزیابی فرزند خود انتخاب می کنند. برخی از گفتار درمانگران در مطب خصوصی کار می کنند، در حالی که برخی دیگر در سیستم های مدرسه و بیمارستان کار می کنند.

فرآیند گفتار درمانی معمولاً با یک جلسه حضوری یا مجازی با گفتار درمانگر برای به دست آوردن و به اشتراک گذاری اطلاعات آغاز می شود. این یک فرصت عالی برای پرسیدن سوالات و آشنایی با آنها است. صحبت با گفتاردرمان فرزندتان به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا این فرد مناسب برای کار با فرزند شما است یا خیر.

از پرسیدن سوال نترسید اکثر گفتاردرمانگران با خوشحالی از والدین در فرآیند درمانی استقبال می کنند. مشارکت والدین به ویژه در مداخلات اولیه اهمیت دارد. شما می توانید از مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران برای انتخاب بهترین درمانگران کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 + 9 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته