وقتی صحبت از رشد گفتار و زبان کودک ۲ ساله می شود، یک سوال رایج این است که چه چیزی طبیعی است؟ آیا کودک ۲ ساله شما فقط نسبت به همسالان خود دیرتر صحبت می کند یا باید به درمان گفتار درمانی فکر کنیم. تشخیص اینکه آیا کودکان ۲ ساله به نقاط عطف مناسب برای سن خود دست می یابد یا اینکه چه زمانی باید درمان را شروع کرد به کمک حرفه ای یک دکتر متخصص گفتاردرمانی نیاز است. اگرچه هیچ فرمول ساده ای برای تعیین دقیق زمانی که کودک باید گفتار درمانی را شروع کند وجود ندارد، کودکان ۲ ساله می توانند از همکاری با یک گفتاردرمانگر سود زیادی ببرند.

در این مقاله توضیح خواهیم داد که گفتار درمانی چگونه می تواند به کودکان ۲ ساله کمک کند، چگونه بفهمیم که آیا فرزندمان نیاز به درمان دارد یا خیر، چگونه یک گفتاردرمان خوب پیدا کنیم و جلسات با یک کودک ۲ ساله چگونه باید باشد.

گفتاردرمانی برای کودک 2 ساله

چرا کودکان ۲ ساله گفتار درمانی دریافت می کنند؟

مهارت های گفتاری و زبانی از دوران نوزادی شروع به رشد می کند و ایجاد مهارت های زبانی قوی در کودکان ۲ ساله می تواند پایه و اساس مهارت های ارتباطی و سوادآموزی را پس از ورود به مدرسه ایجاد کند. دلایل زیادی وجود دارد که گفتاردرمانی می تواند برای کودکان ۲ ساله مفید باشد. در اینجا یک تفکیک از هر یک آورده ایم:

۱. ارتباط غیر کلامی: گفتار درمانی می تواند به کودکان ۲ ساله در ابتدایی ترین اشکال ارتباط کمک کند. که می‌تواند شامل استفاده از حرکات یا حالات چهره و همچنین صداهای ساده برای بیان نیازها و خواسته‌های آنها حتی قبل از اینکه آنها بتوانند صحبت کنند، باشد. سایر مهارت‌های ارتباط غیرکلامی شامل توجه مشترک، رعایت نوبت، نشان دادن علاقه اجتماعی به دیگران، تقلید حرکات و اعمال و پیروی از دستورالعمل‌ها است. گفتار درمانی با تقویت مهارت هایی از این دست می تواند به کودکان ۲ ساله کمک کند تا به افراد ارتباطی موثر تبدیل شوند.

۲. رشد شناختی و بازی: مغز یک کودک ۲ ساله به سرعت در حال رشد است. توانایی های شناختی بر بسیاری از جنبه های زندگی روزمره کودک تأثیر می گذارد از جمله می توان به حافظه کاری، استدلال و مهارت های حل مسئله، خودآگاهی، عملکرد اجرایی، درک و انگیزه اشاره کرد. برای بهبود عملکرد شناختی و تربیت فرزندان سالم و مستقل به مهارت های زبانی و ارتباطی قوی نیاز است. گفتار درمانگران می توانند از بازی و برنامه های روزمره برای کمک به کودک در جهت بهبود مهارت های شناختی خود استفاده کنند.

۳. زبان و مهارت های ارتباطی اولیه: مهارت‌های زبانی به دو دسته تقسیم می‌شوند که شامل دریافتی و بیانی می باشد. زبان دریافتی به نحوه توجه، پردازش و درک زبان اشاره دارد. زبان بیانی به نحوه استفاده ما از صداها و کلمات برای برقراری ارتباط با خواسته ها و نیازهای خود اشاره دارد. دلایل زیادی وجود دارد که انسان ها به برقراری ارتباط نیاز دارند. برای یک کودک ۲ ساله که نمی تواند خود را به وضوح بیان کند، می تواند بسیار خسته کننده باشد. گفتاردرمانگرها به دلایل مختلفی می توانند به کودک شما در برقراری ارتباط کمک کنند از جمله:

-برآورده شدن نیازهای اولیه مانند خوردن و آشامیدن

-روال های اجتماعی: تکان دادن دست «سلام یا خداحافظ»

-درخواست: درخواست «بیشتر» از چیزی

-نمایش و اشتراک گذاری: یک اسباب بازی را بالا نگه داشته تا به شما نشان دهد.

-اعتراض: گفتن «نه»، «ایست» و «تمام است»

-درخواست کمک

-نظر دادن: “کامیون بزرگ” یا “سلام، سگ!”

-پاسخ بله یا نه با تکان دادن سر یا تکان دادن دست

۴. گفتار: گفتار شامل نحوه شفاهی و بیان ارتباط کودکان، نحوه بیان و تلفظ کلمات است. گفتار یک کودک ۲ ساله باید توسط افرادی که اغلب با آنها تعامل دارند مانند اعضای خانواده یا دوستان نزدیک، درک شود. یک کودک ۲ ساله در گفتار درمانی ممکن است روی ایجاد صداهای اولیه مانند م، ب، پ، د، ن، ه و د کار کند.

۵. مهارت های تغذیه: اگر کودکی در خوردن یا آشامیدن ایمن مشکل دارد یا از امتحان غذاهای جدید عصبی است، تغذیه درمانی می تواند کمک کند. مهارت های تغذیه شامل توانایی کودک برای تغذیه خود، استفاده از ظروف، نوشیدن از فنجان و نی و حتی امتحان کردن غذاها و بافت های جدید است.

چرا کودکان ۲ ساله گفتار درمانی دریافت می کنند؟

چگونه بفهمیم کودک ۲ ساله به گفتار درمانی نیاز دارد؟

اکنون که دلایلی را که کودک ۲ ساله ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشد را مورد بحث قرار دادیم، بیایید روی علائمی تمرکز کنیم که نشان می دهد کودک ۲ ساله می تواند از آن بهره مند شود. برای انجام این کار، باید بدانیم که تکامل معمولی چیست. مهم است که به یاد داشته باشید که همه کودکان متفاوت هستند و از جدول زمانی رشد خود پیروی می کنند. فقط به این دلیل که فرزند شما رفتارهای خاصی را از خود نشان نمی دهد به این معنی نیست که در نهایت به آن نمی رسد. با این حال اگر متوجه شدید که فرزندتان به نقاط عطف مناسب برای سن خود نمی رسد، باید با پزشک خود صحبت کنید یا به دنبال ارزیابی از یک گفتاردرمانگر معتبر باشید.

چگونه بفهمیم کودک ۲ ساله به گفتار درمانی نیاز دارد؟

نقاط عطف رشد کودکان در ۲ تا ۳ سالگی

-نقاط عطف زبان دریافتی:

  • هنگام نامگذاری به اعضای بدن مانند «بینی»، «سر» و «پا» اشاره می کند.
  • هنگامی که آنها را نام می برید به تصاویر موجود در کتاب اشاره می کند.
  • بین دو گزینه یکی را انتخاب می کند مانند «کتاب یا توپ؟»
  • دستورالعمل‌های ساده دو مرحله‌ای مانند «به کمد بروید و کفش‌هایتان را بیاورید» را دنبال می‌کند.
  • به سوالات ساده ای مانند “این کیست؟” پاسخ می دهد. و “__ کجاست؟”
  • هنگام توصیف به اشیاء اشاره می کند (مثال: وقتی از کودک می پرسیم “چه چیزی روی پاهایمان می پوشیم؟” به کفش اشاره می کند.
  • مفاهیم جهت دار مانند زیر، در، روی، جلو و پشت را می فهمد.
  • شروع به درک تفاوت در اندازه ها مانند بزرگ، زیاد، کم، کوچک می کند.
  • “تو” و “من” و همچنین نوبت گرفتن را می فهمد: “نوبت من” و “نوبت تو”
  • افعال را درک می کند و در تصاویر به آنها اشاره می کند مانند پریدن، دویدن و پرتاب کردن.
  • به کتاب‌ها برای مدت طولانی‌تری گوش می‌دهد و در حین گوش دادن به خواننده به موضوعات مورد علاقه اشاره می‌کند.

-نقاط عطف زبان بیانی:

  • هنگام صحبت خود به خود و مستقل حداقل ۵۰ کلمه را بیان می کند.
  • برای برقراری ارتباط بیشتر از حرکات از کلمات استفاده می کند (به جای اینکه فقط دستش را بلند کنند، چیزی شبیه «مامان، بالا» می گوید).
  • اعضای خانواده و همسالان را نام می برد.
  • شروع به بازی و آزمایش با صدای آنها می کند مانند زمزمه کردن.
  • شروع به خواندن آهنگ های مورد علاقه خود می کند.
  • از عبارات دو تا سه کلمه‌ای در حدود ۲۴ ماهگی استفاده می‌کند که تا ۳۶ ماهگی به عبارات سه تا چهار کلمه‌ای افزایش می‌یابد (مثلاً: «آب من» و «من توپ را پرت می‌کنم»).
  • در گفتگوهای کوتاه شرکت می کند.

-نقاط عطف صدای گفتار:

  • بین سنین ۲ تا ۳، ما انتظار داریم که کودک به صداهای /پ/، /م/، /ه/، /ن/، /د/ و /ب/ تسلط داشته باشد. آنها باید به تسلط بر صداهای /ک/، /گ/، /د/ و /ت/ نزدیک باشند. ما همچنین می خواهیم ببینیم که آنها شروع به تلاش برای صداهای /ف/ و /ی/ می کنند.

-نقاط عطف بازی:

  • بازی کودکان با شروع به شرکت در بازی های وانمودی و استفاده از اسباب بازی ها برای هدف خود پیچیده تر می شود. ممکن است کودک ۲ ساله را ببینید که در حال بازی کردن، صحبت کردن با تلفن وانمودی، یا گفتگو با عروسک‌هایش است. آنها همچنین باید بتوانند فعالیت های پیچیده تری مانند پازل را انجام دهند و در بازی های حسی مانند خمیر یا شن بازی شرکت کنند. همانطور که کودکان ۲ ساله در حال یادگیری نحوه استفاده از زبان هستند، بازی ساده وانمودی به آنها اجازه می دهد تا این مهارت های ارتباطی اساسی را گسترش دهند.

-کاوش بیشتر غذاها و بافت ها:

  • کودکان حدوداً ۲ ساله باید بتوانند با قاشق و چنگال غذا بخورند. آنها باید بتوانند از یک فنجان باز یا نی بنوشند و دیگر از بطری یا پستانک استفاده نکنند. حتی اگر کودک شما به شدت ناگت مرغ را ترجیح می دهد، باید غذاهای جدید را امتحان کند و پس از چند بار تلاش، ممکن است آن غذاهای جدید را در رژیم غذایی خود بپذیرد.

نقاط عطف رشد کودکان در ۲ تا ۳ سالگی

علائمی که نشان می دهد کودک ۲ ساله به نقاط عطف خود نرسیده است.

در اینجا چند نشانه وجود دارد که نشان می دهد کودک ۲ ساله شما ممکن است نقاط عطف مناسب سن خود را برآورده نکند:

-استفاده از کمتر از ۵۰ کلمه

-استفاده از کمتر از ۵ صدای همخوان

-پیروی نکردن از دستورالعمل های ساده مانند “کفش خود را بگیرید”

-از حرکات بیشتر از کلمات استفاده می کند.

-هنوز آواسازی می کند.

-عدم ترکیب کلمات در عبارات

-اگر کودک خردسال شما ۲ یا ۳ ساله است و هنوز صحبت نمی کند، ضروری است که با پزشک اطفال یا یک آسیب شناس گفتار و زبان، که به عنوان گفتار درمانگر نیز شناخته می شود، صحبت کنید. آنها احتمالاً ارزیابی گفتار را برای فرزند شما توصیه می کنند.

علائمی که نشان می دهد کودک ۲ ساله به نقاط عطف خود نرسیده است.

چگونه یک گفتار درمانگر برای کودک ۲ ساله خود پیدا کنید؟

اگر متوجه شدید که کودک ۲ ساله شما در برقراری ارتباط با مشکل مواجه است به خصوص اگر بر زندگی روزمره و تعاملات او تأثیر بگذارد، به طور کلی توصیه می شود که از یک گفتاردرمانگر برای ارزیابی استفاده کنید. به عنوان متخصصان ارتباطات، گفتاردرمانگران می‌توانند توصیه‌های بالینی در مورد «اگر و چه زمانی» کودک شما باید درمان را شروع کند، ارائه دهند. اما چگونه می‌توان یک گفتاردرمانگر خوب پیدا کرد؟ همیشه هوشمندانه است که با پزشک اطفال خود در مورد نگرانی های خود صحبت کنید.

گفتار درمانی برای یک کودک ۲ ساله چگونه است؟

گفتار درمانی برای یک کودک ۲ ساله چگونه است؟

به طور معمول گفتاردرمانی برای کودکان ۲ ساله مبتنی بر بازی است. درمان مبتنی بر بازی زمانی است که یک گفتاردرمانگر از اسباب بازی ها و فعالیت های انگیزشی برای تمرین مهارت های گفتار و زبان استفاده می کند. بازی برای کودکان معنادار است، بنابراین وقتی برای آموزش مهارت‌ها بازی می‌کنیم، آن مهارت‌های جدید به زندگی کودک مرتبط می‌شوند. به عبارت دیگر بازی به کودکان کمک می کند تا یاد بگیرند.

بازی در واقع با توسعه زبان مرتبط است. در اینجا یک مثال عالی وجود دارد: وقتی کودکی شروع به استفاده از یک مورد برای نشان دادن یک مورد دیگر می کند (مثلاً یک موز برای تلفن)، اغلب شروع به استفاده از کلمات واحد می کند. با بازی کردن، ما توسعه زبان را تشویق می کنیم.

مزیت دیگر این است که بازی می‌تواند در هر مکانی اتفاق بیفتد به این معنی که یک مراقب می‌تواند به کودک کمک کند تا مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را در هر زمان توسعه دهد. گفتار درمانگران از وسایل روزمره در درمان استفاده می کنند و به مراقبین آموزش می دهند که چگونه می توانند در خانه با چیزهایی که از قبل دارند به فرزندشان کمک کنند. برخی از نمونه‌ها شامل حیوانات عروسکی، پازل، کتاب و بلوک است.

گفتاردرمانی برای کودک دو ساله

چگونه متخصصین گفتاردرمانی کودکان ۲ ساله را درگیر درمان می کنند؟

گفتار درمانگران در علاقه مند کردن کودکان خردسال به گفتار درمانی استاد هستند. آنها این کار را با استفاده از اسباب بازی ها و موادی که برای کودک سرگرم کننده است انجام می دهند. این موارد می تواند شامل مواردی مانند حباب ها، ماشین های اسباب بازی، حیوانات و آهنگ ها باشد. وقتی از چیزهای مورد علاقه کودک استفاده می کنیم، مشارکت او را افزایش می دهیم که منجر به نتایج بهتر گفتار درمانی می شود.

اما در مورد مشغول نگه داشتن یک کودک خردسال در گفتار درمانی آنلاین چه می‌توان گفت؟ گفتار درمانگران بسیاری از اسباب‌بازی‌ها و بازی‌های سرگرم‌کننده و تعاملی دارند که روی صفحه نمایش به کودک ارائه می‌دهند. اما ما هرگز انتظار نداریم که یک کودک ۲ ساله به مدت ۳۰ دقیقه بدون وقفه جلوی کامپیوتر بنشیند. بنابراین در حالی که کودکان ۲ ساله تشویق می شوند در طول جلسات آنلاین در کنار والدین خود بنشینند، برای این گروه سنی ضروری نیست.

به همین دلیل است که والدین و مراقبان نقشی کاملاً حیاتی در این سن دارند. گفتاردرمانگر به شما کمک می‌کند تا از تکنیک‌های آموزش داده شده در طول درمان در تعاملات روزمره با فرزندتان، به والدین کمک کند. این به این دلیل است که مهارت‌های گفتار و زبان‌سازی در طول زندگی روزمره کودک، از زمان بازی تا زمان شام تا مراسم قبل از خواب اتفاق می‌افتد.

گفتار درمانگر شما را با آموزش، ابزار، نشانه‌ها و استراتژی‌ها مسلح می‌کند تا بتوانید با فرزندتان در خانه تمرین کنید. تمرین در خانه یکی از مهمترین عوامل در پیشرفت کودک است. و آسان است که آن را به بخشی از برنامه روزانه خود تبدیل کنید.

فرزند ۲ ساله من چه مدت به گفتار درمانی نیاز دارد؟

فرزند ۲ ساله من چه مدت به گفتار درمانی نیاز دارد؟

به طور کلی هر چه زودتر درمان را شروع کنید، کودک شما پیشرفت بیشتری خواهد داشت. طول مدت گفتار درمانی به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله:

-نوع اختلال گفتار یا چالش ارتباطی

-دفعات جلسات گفتار درمانی هر هفته یا ماه

-چند بار در خانه تمرین می کنید.

-سن کودک

-هر گونه شرایط پزشکی زمینه ای

در حالی که بسیاری از تاخیر گفتاری و زبانی در دوران کودکی شروع می شوند و ممکن است با گذشت زمان بهبود یابند، برخی دیگر ممکن است تا بزرگسالی ادامه داشته باشند و نیاز به درمان طولانی مدت داشته باشند.  بنابراین مدت و دفعات گفتار درمانی برای هر فردی متفاوت خواهد بود.

فواید گفتار درمانی برای کودکان ۲ ساله

فواید گفتار درمانی برای کودکان ۲ ساله

مزیت بزرگ خدمات گفتار این است که فرزندتان یک گفتاردرمانگر خواهد داشت که به طور منظم او را می‌بیند و واقعاً شخصیت، سبک یادگیری و نقاط قوت و ضعف ارتباطی فرزندتان را می‌شناسد. این برای تعیین و دستیابی به اهداف مناسب برای فرزندتان مفید است.

علاوه بر این، گفتار درمانگر شما تمرینات و ایده های هفتگی در خانه را ارائه می دهد که دقیقاً آنچه کودک شما نیاز دارد را هدف قرار می دهد. در پایان هر جلسه، یک گفتاردرمانگر باید یک دید کلی از نحوه پیشرفت فرزندتان ارائه دهد. سپس گفتاردرمانگر باید ایده هایی را در مورد چگونگی ترکیب اهداف خود در خانه به شما ارائه دهد. مجدداً تمرین در خانه بسیار مهم است، زیرا به فرزند شما کمک می‌کند تا پیشرفت بین جلسات را حفظ کند. به این ترتیب کودک شما نه تنها مهارت های گفتاری و زبانی خود را برای ۳۰ تا ۶۰ دقیقه در هفته، بلکه در تمام ساعات شبانه روز تمرین می کند.

بهترین گفتاردرمان کودکان 2 ساله

اگر نگران گفتار کودک ۲ ساله خود هستید هرگز منتظر نمانید!

گاهی کودکان برای رشد گفتار و زبان خود به کمک بیشتری نیاز دارند. زمانی که کودکان در مراحل اولیه ارتباطی به نقاط عطف مهم خود نمی رسند، اغلب در معرض خطر عقب افتادن نسبت به همسالان خود قرار می گیرند. هرچه زودتر بتوانید مداخله را شروع کنید، احتمال بیشتری وجود دارد که به اهداف ارتباطی خود برسند. اگر در این مورد نگرانی دارید همین حالا با مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده + 14 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته