پس از انتقال بیمار از بیمارستان به خانه، انجام برنامه کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی بصورت انگیزشی و موثر بسیار مهم است. توانبخشی مداوم برای به حداکثر رساندن بهبودی پس از آسیب نخاعی کلیدی است. برای اینکه به شما کمک کنیم تا فعال بمانید، تعدادی از بهترین برنامه های کاردرمانی در منزل پس از آسیب نخاعی را برای شما آماده کرده ایم. تمرین های کاردرمانی را می توانید به همراه درمانگر خود در منزل انجام دهید.
اهمیت برنامه کاردرمانی منزل برای آسیب نخاعی
انجام تمرینات روزانه به فعال سازی نوروپلاستیسیته، توانایی سیستم اعصاب مرکزی برای سیم کشی مجدد کمک می کند و به بهبود تحرک و بازیابی عملکرد کمک می کند. نوروپلاستیسیته به بهترین وجه از طریق تکرار زیاد یا تمرین انبوه تحریک می شود. بنابراین داشتن یک برنامه کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی برای دستیابی به ثبات و تکرار لازم برای ارتقاء عصبی و بهبودی ضروری است.
هر آسیب نخاعی متفاوت است، بنابراین هر بازمانده نتیجه متفاوتی را تجربه خواهد کرد. هر برنامه کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی باید با مهارتها و چالشهای خاص و مطابق با سطح آسیب شما تنظیم شود. برنامه کاردرمانی شما همچنین باید شامل ترکیبی از تمرینات کششی، ایروبیک و تمرینات قدرتی باشد.
قبل از انجام هر تمرین جدیدی حتما با درمانگر منزل خود مشورت کنید. مهم است که اطمینان حاصل شود که تمرینات با سطح توانایی شما تنظیم می شوند تا به بهترین نحو تحرک را بهبود بخشند و از آسیب بیشتر جلوگیری کنند. در حالی که برخی از این تمرین های کاردرمانی منزل برای آسیب نخاعی می توانند چالش برانگیز باشند، سعی کنید اگر هنوز نمی توانید آنها را انجام دهید، احساس ناامیدی نکنید. به یاد داشته باشید که هر حرکتی بهتر از عدم حرکت است و فقط به انجام بهترین کار خود ادامه دهید.
تمرین های کشش برای بازیابی آسیب طناب نخاعی در خانه
آسیب نخاعی اغلب میتواند باعث سفت شدن ماهیچهها شود، وضعیتی که به عنوان اسپاستیسیتی شناخته میشود. یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از این اتفاق، کشش و حرکت مفاصل در دامنه کامل حرکتشان است. عضلات خوب کشیده و مفاصل انعطاف پذیر به جلوگیری از فشار و آسیب بیشتر کمک می کنند. برای کمک به شروع سریع برنامه کاردرمانی در منزل برای ضایعه نخاعی، در اینجا چند نمونه از تمرینات کششی آورده شده است که می توانید آنها را امتحان کنید که شامل:
-کشش خلفی شانه: یکی از بازوهای خود را با آرنج صاف به سمت شانه دیگر خود نزدیک کنید. بازوی دیگر خود را از آرنج خم کنید و از آن برای حمایت از بازوی مستقیم استفاده کنید و به آرامی آن را به قفسه سینه نزدیک کنید. این به کشش قسمت پشت شانه های شما کمک می کند.
-کشش بالای سرشانه: هر دو بازو را بالای سر خود ببرید و یکی از آرنج های خود را پشت سر خم کنید. سپس دست دیگر خود را روی آرنج خود قرار دهید و به آرامی به سمت پایین بکشید. این به کشش عضلات سه سر و دلتوئید کمک می کند.
-کشش جانبی: نیم تنه خود را به آرامی به پهلو خم کنید. باید کشش را در طرف مقابل احساس کنید. مطمئن شوید که چیزی را برای حمایت نگه دارید یا اگر مشکلی در حفظ تعادل دارید از کسی بخواهید که به شما کمک کند.
-کشش همسترینگ: از یک صندلی یا چیزی مشابه برای بلند کردن یک پا از زمین و صاف نگه داشتن آن استفاده کنید. سپس به آرامی به سمت پای خود خم شوید بدون اینکه کمر خود را قوز کنید.
-کشش ساق پا: اگر میتوانید بایستید، هر دو دست را روی دیوار بگذارید و یکی از پاهایتان را یک قدم به عقب ببرید. سعی کنید پاشنه آن پا تا حد امکان به زمین نزدیک شود. شما باید کشش را در پشت ساق پا احساس کنید. اگر روی ویلچر نشسته اید، می توانید سعی کنید انگشتان پا را روی دیوار قرار دهید (در حالی که پاشنه خود را روی زمین نگه داشته اید) و به سمت آن پا متمایل شوید.
کشش باید ملایم باشد و اگر در ناحیه آسیب دیده بی حسی داشتید، تمرکز بر حرکات ملایم بسیار مهم است. اگر در انجام این کشش ها به طور مستقل مشکل دارید، متخصص کاردرمانی منزل برای آسیب نخاعی نیز می تواند به شما کمک کند. حتی اگر به طور فعال تمرینات را انجام نمیدهید، حرکات کششی غیرفعال با کمک درمانگر میتواند راهی عالی برای مبارزه با اسپاستیسیتی باشد.
تمرینات آموزش تحرک برای کاردرمانی در منزل
همراه با کشش عضلات آسیب دیده، تکرار تمرین های کاردرمانی برای کمک به تحریک سیستم عصبی و تشویق به تحرک بهتر مهم است. برای دستیابی به این هدف، میتوانید با کاردرمان خود در منزل تمرینهای خاصی را برای آسیب نخاعی انتخاب کنید که عضلات آسیبدیده شما را هدف قرار میدهد مانند تمرینهایی که بر اندامهای فوقانی و پایینی تمرکز دارند. در اینجا چند نمونه از تمرینهایی وجود دارد که ممکن است درمانگر شما توصیه کند بعد از آسیب طناب نخاعی به کار درمانی منزل خود اضافه کنید:
-راهپیمایی نشسته: روی لبه صندلی بنشینید و هر دو پای خود را روی زمین بگذارید. یکی از زانوها را به آرامی بالا بیاورید و دوباره به سمت پایین قرار دهید، سپس پای دیگر را انجام دهید.
-اکستنشن مچ: در حالی که کف دستتان رو به پایین است، یک دست را جلوی خود نگه دارید. به آرامی کف دست و انگشتان خود را به سمت بالا ببرید، سپس به آرامی آنها را پایین بیاورید.
-چرخش بازو: دستهایتان را به طرفین باز کنید و با شانههایتان هماهنگ کنید. سپس به آرامی حرکات دایره ای (یا دایره های بزرگ یا دایره های کوچک) را به جلو و عقب انجام دهید.
-چرخش تنه: به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را خم کنید و کف پاها را صاف روی زمین بگذارید. سپس سعی کنید عضلات شکم خود را سفت کنید و به آرامی زانوهای خود را به سمت یک طرف بدن و سپس سمت دیگر پایین بیاورید.
-بالا آوردن انگشتان پا: هنگام دراز کشیدن یا نشستن، انگشتان پا را به آرامی در یک پا بالا بیاورید و سپس به پایین بیاورید.
در حالی که این تمرینات ممکن است ساده به نظر برسند اما زمانی که به طور مداوم انجام شوند بسیار موثر هستند زیرا به فعال سازی نوروپلاستیسیته و بهبود تحرک در طول زمان کمک می کنند.
تمرینات قدرتی برای ریکاوری آسیب نخاعی
بازسازی قدرت همچنین می تواند به بهبود تحرک پس از آسیب نخاعی کمک کند. بنابراین تمرینات قدرتی را می توان در برنامه کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی گنجاند. در اینجا چند تمرین تقویتی برای آسیب نخاعی وجود دارد که می توانید آنها را در برنامه کاردرمانی خود در منزل بگنجانید:
-پرس شانه: هر دو دست خود را به طرفین باز کنید تا شکل «T» را ایجاد کنید. سپس آرنج های خود را با زاویه ۹۰ درجه خم کنید به طوری که کف دست ها رو به جلو باشد. دستان خود را به سمت سقف حرکت دهید، آرنج های خود را صاف کنید و آنها را تا ۹۰ درجه پایین بیاورید.
-حلقه بازو: بازوهایتان را صاف در کنارهها نگه دارید و سپس آرنج خود را خم کنید. ساعد خود را بالا بیاورید تا دستتان به شانه نزدیک شود، سپس آن را پایین بیاورید و به حالت اولیه برگردانید.
-بالا بردن پاشنه: بالا بردن پاشنه حرکاتی را که هنگام برداشتن قدم ها انجام می شود تقلید می کند. برای این تمرین، در لبه صندلی خود بنشینید و پاهای خود را روی زمین قرار دهید. سپس به آرامی پاشنه پا را بلند کنید. باید احساس کنید که هم ساق پا و هم مچ پاهایتان کشیده شده اند.
اگر می خواهید سختی و مقاومت را افزایش دهید، می توانید از دمبل وزنه آزاد یا وزنه بنددار استفاده کنید. مجدداً حتماً احتیاط کنید و از فشار بیش از حد به خود بپرهیزید، به خصوص اگر احساس بیحسی یا اختلال در احساس در اندامهای آسیبدیده خود دارید.
انگیزه برنامه کاردرمانی منزل پس از آسیب نخاعی
کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی می تواند چالش برانگیز باشد به خصوص زمانی که به کار با یک درمانگر عادت کرده اید. با این حال ضروری است که بطور منظم در جلسات کاردرمانی شرکت کنید تا به تحریک نوروپلاستیسیته ادامه دهید. برنامه های مرکز تخصصی درمان آسیب نخاعی یک برنامه تمرینی تعاملی در خانه است که به شما انگیزه میدهد تا تمرینات توانبخشی کامل بدن را بعد از ضایعه نخاعی انجام دهید. با پیگیری پیشرفت و تطبیق با سطح توانایی شما انگیزه شما را حفظ می کند.
اتخاذ یک برنامه ورزش خانگی برای آسیب نخاعی
توانبخشی بخش مهمی از بهبود آسیب نخاعی است. بنابراین یافتن مناسب ترین برنامه کاردرمانی در منزل برای آسیب نخاعی برای آسیب نخاعی برای بازماندگان ضروری است. که می تواند شامل تمرینات کششی و توانبخشی خاص باشد که اندام آسیب دیده شما را هدف قرار می دهد. امیدواریم این مقاله به شما انگیزه داده باشد که یک برنامه ورزشی خانگی برای آسیب نخاعی اتخاذ کنید تا به شما کمک کند بخوبی مشارکت کنید و بهبودی خود را ارتقاء دهید.
مقاله های مرتبط