مطمئناً شما می خواهید بدانید که وقتی فرزندتان دروغ می گوید، چطور باید با او رفتار کنید. وقتی متوجه می شوید که فرزندتان با شما صادق نیست، می تواند واقعا ناراحت کننده باشد. این رفتاری نیست که بخواهید او ادامه دهد، اما چگونه با آن کنار بیایید؟ پرداختن به رفتار دروغگویی در کودکان منبع استرس و اضطراب بسیاری از والدین است. اطلاعات زیر به شما کمک می کند تا بدانید چطور با دروغگویی کودکان رفتار کنیم.

چطور با دروغگویی کودکان رفتار کنیم؟

چگونه کودکی را که دروغ می گوید تربیت کنیم؟

کودکان ممکن است از ترس تنبیه دروغ بگویند، زیرا شرمنده هستند، نمی ‌خواهند شما را ناامید کنند، یا به این دلیل که می‌ خواهند ببینند که آیا می ‌توانند از پس آن برآیند. به هر دلیلی، بچه ها باید یاد بگیرند که دروغ گفتن غیرقابل قبول است. هنگامی که بدانید چگونه کودک را به خاطر دروغ گفتن تربیت کنید، می توانید به او کمک کنید تا بیشتر راستگو باشد. چندین رویکرد برای رفتار با کودکان وقتی دروغ می‌ گویند به کاهش و در نهایت پایان دادن به این بی ‌صداقتی کمک می ‌کند:

-آرام و بدون قضاوت بمانید.

گفتن این کار آسان تر از انجام دادن است. وقتی فرزندتان به شما دروغ می ‌گوید، قابل درک است که شما احساس عصبانیت، ترس از آنچه کودک می ‌گوید، ناامیدی، غم و سایر احساسات منفی و معمولاً ترکیبی از بسیاری از احساسات دیگر را در یک زمان تجربه می کنید. احساسات شما اشتباه نیستند، اما متوقف کردن آنها به شما این امکان را می دهد که موقعیت را به روشی سازنده و با نتیجه مثبت مدیریت کنید.

برای کمک به حفظ آرامش خودتان، به خاطر داشته باشید که شما با رفتار دروغگویی سر و کار دارید، نه کودکی که دروغگو است. بین فرزند شما و رفتار او تفاوت وجود دارد.

بر این اساس از نام بردن دروغگو و شرمساری خودداری کنید. آنها باعث می شوند فرزندان شما احساس بی ارزشی کنند. همچنین، رویکردهای منفی و مبتنی بر احساسات در واقع می توانند دروغگویی را افزایش دهند. آنها می توانند کودکان را وادار کنند تا دروغ های بیشتری گفته تا از عصبانیت والدین خود جلوگیری کنند. شرمساری می تواند باعث شود آنها باور کنند که در واقع دروغگو هستند.

-به طور کامل و با پذیرش گوش کنید.

برای کمک به کودکان در درک اینکه چرا دروغ آنها اشتباه بوده و چگونه می توانند در آینده از دروغگویی اجتناب کنند، مهم است که به آنها گوش داده و کاملاً آنها را بپذیرید. پذیرش در اینجا به این معنی است که شما فرزند خود را می پذیرید. شما دروغ را قبول ندارید.

-فرزندتان را بشنوید، چه پیام های کلامی و چه غیرکلامی. عبارات، حرکات، حالت، لحن و سطح انرژی آنها را در نظر بگیرید (آیا این با معمول متفاوت است؟). اینها به شما سرنخ هایی در مورد نگرش آنها و اینکه آیا آنها از خود راضی، نگران، پشیمان یا ناراحت هستند، می دهد.

-شما مجبور نیستید وانمود کنید که تایید می کنید، اما منتظر بمانید. والدینی که در حین صحبت کردن فرزندشان عصبانی می شوند، خطر قطع گفتگو را دارند.

-وقتی به بچه‌ها اجازه می ‌دهید آزادانه با شما صحبت کنند، به احتمال زیاد به شما گوش می ‌دهند، پیامدهای آنها را می ‌پذیرند و در آینده حقیقت را می ‌گویند.

-وقتی فرزندتان دروغ می گوید، او را مسئول بخواهید.

گوش دادن و پذیرش مکالمه را مثبت نگه می دارد. با این حال، واقعیت این است که فرزند شما دروغ گفته است. مسئول دانستن آنها بسیار مهم است. توضیح دهید که با وجود اینکه از گفته های آنها قدردانی می کنید، اما این واقعیت را که آنها دروغ گفته اند تغییر نمی دهد. پیامد خود را تعیین کنید (شاید از دست دادن امتیازات) و تأکید کنید که این برای دروغ است.

داشتن قوانین و پیامدهای روشن از قبل مهم است. بچه ها باید بدانند که از آنها چه انتظاری می رود. این کار را برای شما نیز آسان ‌تر می ‌کند، زیرا مجبور نیستید به عواقب آن فکر کنید.

-زمانی که فرزندتان دروغ می گوید، مهم است: بدانید چه زمانی باید عقب نشینی کنید.

مکالمه را کوتاه و ساده نگه دارید. اجازه دهید فرزندتان صحبت کند، اما از رد طولانی مدت گفته های او خودداری کنید. وقتی نتیجه را بیان کردید، گفتگو را تمام کنید. فرزندتان را در آغوش بگیرید و از او بپرسید که آیا می‌ خواهد یک بازی (یا مورد مشابه) را با شما انجام دهد. در صورت تمایل به آنها اجازه دهید تا در اتاق خود بمانند. در هر صورت، دوباره این دروغ را مطرح نکنید.

گاهی اوقات، ممکن است بخواهید دوباره چیزی را که فرزندتان گفته است مرور کنید، اما صبر کنید تا روز بعد که احساسات همه فروکش کند.

چگونه کودکی را که دروغ می گوید تربیت کنیم؟

وقتی فرزندتان دروغ می گوید چه باید کرد: از وقوع آن جلوگیری کنید!

وقتی نوبت به دانستن نحوه تربیت کودک به خاطر دروغ گفتن می رسد، نکته کلیدی در متوقف کردن آن قبل از شروع آن است. برای جلوگیری از شروع مسائل مربوط به رفتار دروغگویی، یک رابطه قوی والدین و فرزند را ایجاد و پرورش دهید. رابطه شما پایه و اساس همه چیز است، از جمله صداقت. وقتی فرزندانتان احساس می‌کنند به شما وابسته هستند، می‌ خواهند یک ارتباط قوی داشته باشند. وقتی رابطه شما مبتنی بر ارتباطات مثبت و اعتماد باشد، احتمال دروغ گفتن بچه ها کمتر است.

برای ایجاد ارتباط مداوم، وقت بیشتری را با فرزند خود سپری کنید. توجه بی‌ نظیر و هر روز به آن‌ها و انجام کارها با آنها، راهی قدرتمند برای ایجاد اعتماد و صداقت است.

آخرین کاری که باید انجام دهید این است که وقتی فرزندتان دروغ می گوید: از آنها بپرسید چگونه می توانند اعتماد شما را دوباره به دست آورند. به آنها اجازه دهید ایده های خود را تولید کنند و به دنبال کردن آن کمک کنند. پرداختن به رفتار دروغگویی فراتر از پیامدها، ارزش صداقت را به آنها می آموزد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص از طریق مرکز تخصصی رفتار درمانی با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 − 13 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته