پس از گذراندن نه ماه در رحم مادر، زمان زیادی طول می کشد تا نوزادان به زندگی بیرون عادت کنند. در روزهای اولیه زندگی نوزاد، سینه های مادر منبع بزرگی از آرامش برای آنها است. شیردهی علاوه بر اینکه منبع تغذیه است، به آرامش و خواب کودک شما نیز کمک می کند به همین دلیل است که نوزاد براحتی شیشه شیر را نمی گیرد با این حال هر مادری می‌داند که اگرچه شیردهی برای نوزادان خوب است اما نمی‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد. این امر مخصوصاً برای مادران شاغل صادق است، جایی که نوزاد باید یاد بگیرد به جای اینکه به سینه های مادر وابستگی داشته باشد از شیشه شیر استفاده کند. برای آموزش گرفتن شیشه شیر توسط کودکان در این مطلب ما ۱۰ نکته کاربردی را ذکر کرده ایم.

نکاتی برای آموزش گرفتن شیشه شیر در کودکان

چرا نوزادان برای گرفتن شیشه شیر مشکل دارند؟

مهم است که به عنوان یک مادر بدانید که کودک شما در برداشتن شیشه شیر با چه مشکلی مواجه است. در اینجا چند دلیل وجود دارد که نشان می دهد چرا کودک آماده جدا شدن از سینه شما نیست:

۱. نوک پستان مصنوعی برای آنها جدید است: وقتی صحبت از شناخت مادرانشان به میان می‌آید، نوزادان حواس بالایی دارند. هنگامی که نوک پستان شما با یک پلاستیک جایگزین می شود، بلافاصله ماده خارجی در دهان خود را تشخیص می دهند. ناآشنایی آنها را می ترساند و آنها را از شیر خوردن بی میل می کند.

۲. غذا خوردن بدون مادر برای آنها گزینه ای نیست: ماه های طولانی شیردهی باعث می شود که آنها وعده های غذایی را با شما و سینه هایتان مرتبط کنند. هنگامی که روال به طور ناگهانی شکسته می شود آنها برای تطبیق با سبک جدید غذا خوردن مشکل پیدا می کنند.

۳. عوامل خارجی: مشکل همیشه در ذهن یا عادات کودک نیست، شاید آنها به شیر گاو حساسیت دارند. در این مورد می‌توانید از پمپ پستان برای بیرون ریختن شیرتان از قبل استفاده کنید و آن را در ظرفی نگهداری کنید.

آموزش گرفتن سر شیشه شیر

وقتی کودک شما از گرفتن شیشه شیر خودداری می کند چه باید کرد؟

آموزش گرفتن شیشه شیر به کودک یک هدف بلند مدت است. برای کمک کوتاه مدت، اگر کودک شما شیشه شیر را نمی گیرد در اینجا چند راه حل آورده شده است:

۱. اجازه دهید شخص دیگری بطری را نگه دارد: اگر مادر با شیشه شیر به نوزاد نزدیک شود، منتظر طعمی آشنا خواهند بود. در حضور مادر، آنها یک نوک سینه متفاوت را در دهان خود نمی گیرند. از این رو باید از شوهرتان یا یکی دیگر از اعضای خانواده بخواهید که بطری را نگه دارد.

۲. حرکت به اطراف را امتحان کنید: کودک خود را بردارید و کمی به اطراف حرکت کنید یا به آرامی او را در دامان خود قرار دهید. این ممکن است باعث شروع شیردهی شود.

۳. نوک پستان را به زور به کودک خود فشار ندهید: به جای اینکه به زور نوک سینه مصنوعی را در دهان کودکتان فشار دهید، بگذارید خودش به شیشه شیر بچسبد. می‌توانید نوک آن را روی لب‌هایشان نگه دارید تا کنجکاوی آن‌ها را برانگیزید.

گرفتن شیشه شیر در کودکان

۱۰ نکته برتر در مورد اینکه چگونه کودک خود را وادار به گرفتن شیشه شیر کنید:

اگر کودک شما شیشه شیر را نمی خورد از این ۱۰ نکته کاربردی استفاده کنید تا به آرامی آنها را از سینه خود به شیشه شیر منتقل کنید:

۱. زود شروع کن: دلیل امتناع نوزادان از مصرف شیشه این است که برای آنها بیگانه است. آنها قبلاً به سینه های شما برای وعده های غذایی عادت کرده اند و نوزادان تغییر را دوست ندارند. پس زود شروع کنید و آنها را با بطری آشنا کنید. شیردهی را به عنوان وسیله اصلی حفظ کنید اما مطمئن شوید که هر چند وقت یکبار از شیشه شیر استفاده کنید.

۲. به آنها کمک کنید اول آرام شوند: وقتی کودک شما احساس بی قراری می کند، سینه ها اغلب منبع آرامش او هستند. بنابراین اگر قصد معرفی شیشه شیر را دارید، مطمئن شوید که کودک از قبل آرام است و نیازی به آرام کردن ندارد.

۳. فرصت مناسب را پیدا کنید: اگر کودک شما خیلی گرسنه است، هیچ چیز جز سینه های شما نمی تواند او را آرام کند. از طرف دیگر، اگر او اصلا گرسنه نباشد هیچ علاقه ای به بطری نخواهد داشت. از این رو راز موفقیت در این است که وقتی کودک به اندازه کافی گرسنه است با بطری به او شیر دهید.

۴. یک موقعیت متفاوت را امتحان کنید: اگر کودک شما عادت دارد در یک موقعیت خاص شیر بخورد، ممکن است وقتی بارها و بارها در آن موقعیت قرار می گیرد، سینه های شما را انتظار داشته باشد. بنابراین می توانید موقعیت را تغییر دهید تا آنها را در معرض تجربه جدید قرار دهید. شما هرگز نمی دانید چه تغییر کوچکی می تواند برای کودک شما معجزه کند.

۵. جریان را بررسی کنید: نوزادان برای مصرف شیر به زمان نیاز دارند. بنابراین اگر جریان بطری شما با ظرفیت مکش آنها برابر نباشد، ممکن است احساس خفگی کنند و در نتیجه تمایلی به استفاده از بطری نداشته باشند. از این رو باید اطمینان حاصل کنید که جریان بطری آنقدر قوی نیست که آنها نتوانند با آن مقابله کنند.

۶. دمای شیر را بررسی کنید: بچه ها به گرمای بدن شما عادت می کنند. بنابراین وقتی شیر سرد را در بطری‌های پلاستیکی به آن‌ها می‌دهید، تنظیم آن‌ها دشوار است. قبل از شیر دادن به کودک، شیر را حداقل تا ۳۷ درجه سانتیگراد گرم کنید.

۷. از نوک پستان قهوه ای استفاده کنید: یک نوک پستان قهوه ای واقعی تر از یک نوک سینه شفاف به نظر می رسد. تطبیق رنگ نوک پستان مصنوعی با نوک پستان خود باعث ایجاد حس آشنایی برای کودک می شود. به هر حال نوزادان فقط از چیزهایی می ترسند که با آن آشنا نیستند.

۸. نوک پستان مصنوعی را در شیر مادر فرو کنید: برای اینکه کودکتان شیشه شیر را بگیرد، ابتدا آن را در شیر خود فرو کنید. عطر و طعم آشنا به احتمال زیاد کودک شما را جذب خواهد کرد.

۹. بطری را در لباس مادر بپیچید: در ابتدا می توانید بطری را در پیراهنی بپیچید که بوی شما را می دهد. نوزادان فقط می خواهند تا حد امکان به مادرشان نزدیک باشند. بوی شما ممکن است این کار را انجام دهد و آنها را به سمت بطری جذب کند.

۱۰. از محافظ نوک سینه استفاده کنید: اگر می‌خواهید مطمئن شوید که کودکتان به نوک پستان شما نمی‌چسبد از یک محافظ نوک پستان استفاده کنید. این باعث می شود کودک شما به نوک سینه های مصنوعی عادت کند.

 

بهترین متخصص کودکان

 

صحبت پایانی

انتقال از شیر مادر به شیر بطری یک شبه اتفاق نمی افتد. شما باید صبور و ملایم باشید و به نوزاد اجازه دهید نوک پستان را با سرعت خودش قبول کند. همه نوزادان متفاوت هستند اما همه آنها پیوند عمیقی با مادرشان دارند. برای آنها سخت است که از راحتی سینه های شما جدا شوند، اما به تلاش خود ادامه دهید تا زمانی که بطری را بردارند، فقط مسئله زمان است.

 

مقاله های مرتبط

شب ادراری در کودکان

درمان دارویی در شب ادراری

۹ نکته برای شب ادراری در کودکان

راه رفتن روی پنجه و نوک پا در کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

17 + هجده =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته