برای رسیدن به یک تشخیص دقیق، دکتر متخصص اوتیسم به مشاهدات رفتاری کودک تکیه می‌کنند که عموماً از طریق استفاده از مقیاس‌های تشخیصی استاندارد مانند موارد ذکر شده در زیر بررسی می‌شوند.

به طور کلی تشخیص اوتیسم یک فرآیند دو مرحله ای است که شامل (۱) غربالگری و (۲) ارزیابی تشخیصی جامع می باشد. وقتی غربالگری به درستی انجام شود، تعیین می کند که آیا ارزیابی دقیق تری برای اوتیسم ضروری است یا خیر. همچنین به شناسایی یا رد هر گونه مشکل یا شرایط دیگری که ممکن است وجود داشته باشد، کمک می کند و به عنوان اولین گام ضروری برای کمک به کودک شما برای دریافت درمان مناسب عمل می کند. نمونه‌هایی از متخصصانی که غربالگری رشد را انجام می‌دهند عبارتند از: روان‌شناس کودک، فوق تخصص مغز و اعصاب، روانپزشک، متخصص رشد کودکان، کاردرمان و آسیب‌شناس گفتار و زبان.

فرآیند تشخیصی اوتیسم

اگر هر گونه نگرانی در مورد رشد کودک خود دارید، با پزشک کودک خود صحبت کنید و به طور خاص بپرسید که آیا فرزند شما باید غربالگری رشدی را دریافت کند یا خیر. برای کودک مبتلا به اوتیسم مهم است که هر چه زودتر تشخیص را دریافت کند. مطالعات نشان داده اند که هر چه کودک زودتر تشخیص داده شود، برنامه درمانی را می توان زودتر شروع کرد و در درازمدت نتایج بهتری برای کودک خواهد داشت. به رویکرد «صبر کن و ببین» اعتماد نکنید.

اگر پزشک متخصص کودکان به شما پیشنهاد می کند که منتظر بمانید تا ببینید فرزندتان چگونه پیشرفت می کند ولی شما هنوز در مورد رشد فرزندتان نگرانی دارید به دکتر متخصص اوتیسم مراجعه کنید. به عنوان یک قاعده کلی باید در طول دوران رشد پیشرفت کودک خود را بررسی کنید.

تست های تشخیص اوتیسم

چه ابزارهای غربالگری برای تعیین اوتیسم استفاده می شود؟

در نهایت متخصصان اوتیسم به دنبال مجموعه ای از تفاوت های رشد اجتماعی، ارتباطی و رفتاری هستند که با تشخیص اوتیسم سازگار است. تنوعی که در میان افراد مبتلا به اوتیسم مشاهده می‌شود در ترکیب با فقدان آزمایش پزشکی یا آزمایشگاهی یا علامت فیزیکی متمایز که برای تشخیص اوتیسم استفاده می شوند، تشخیص را دشوارتر می کند. به منظور شفاف سازی بیشتر در فرآیند تشخیص، آزمایش های خاصی برای رد سایر تفاوت های رشدی و چندین اشکال ارزیابی برای تشخیص قطعی اوتیسم و ​​سنجش شدت آن ارائه می شود. به طور کلی اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم، تشخیص خود را در سنین ۲ تا ۳ سالگی پس از اینکه والدین متوجه تاخیر یا تفاوت در تعاملات اجتماعی و همچنین ارتباطات کلامی و غیرکلامی شدند، دریافت می کنند.

چندین ابزار ممکن است برای غربالگری و تشخیص اختلال طیف اوتیسم استفاده شود از جمله:

  • چک لیست اصلاح شده برای اوتیسم در کودکان نوپا (M-CHAT-R/F) یک چک لیست مختصری از سوالها با پاسخ بله/خیر برای تشخیص زودهنگام در کودکان ۱۶ تا ۳۰ ماهه است.
  • مصاحبه تشخیصی اوتیسم (ADI-R) یک مصاحبه نیمه ساختاریافته با والدین کودک است که توسط یک متخصص آموزش دیده برای کمک به تشخیص قطعی استفاده می شود.
  • برنامه مشاهدات تشخیصی اوتیسم (ADOS-G) یک مصاحبه ساختاریافته با فعالیت های هدایت شده است که توسط یک متخصص آموزش دیده نیز برای کمک به تشخیص قطعی استفاده می شود.
  • مقیاس درجه بندی اوتیسم دوران کودکی (CARS) رفتار کودک را مشاهده می کند و از یک مقیاس ۱۵ درجه ای برای ارزیابی رابطه کودک با افراد، استفاده از بدن، سازگاری با تغییر، پاسخ به محرک های شنیداری و ارتباط کلامی استفاده می کند.
  • ThinkAsperger’sیک ابزار غربالگری مختصر در قالب برنامه موبایل قابل حمل است که به تشخیص غیررسمی اوتیسم برای والدین، معلمان و متخصصان پزشکی کمک می‌کند.

ابزارهای تشخیصی اوتیسم

اگر کودک شما مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شود، شروع یک سفر بسیار متفاوت با آنچه برای خود و خانواده خود برنامه ریزی کرده بودید است. این سفری است که به بهترین توانایی شما برای مقابله و تدبیر شما برای پیمایش جاده پیش رو نیاز دارد. همانطور که مطمئناً چالش هایی وجود دارد به همان اندازه مطمئناً لحظات امیدوار کنتده و موفقیت آمیز وجود خواهد داشت. بخش تربیت کودک مبتلا به اوتیسم که در ادامه می‌آید اطلاعاتی را ارائه می‌کند که به شما کمک می‌کند با این تشخیص دشوار سازگار شوید و نکاتی را برای برداشتن سایر گام‌های مفید اولیه ارائه می‌دهد.

درمان اوتیسم همواره به مداخلات گسترده توانبخشی و تیم درمانی با تجربه نیاز خواهد داشت. آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا توصیه می کند که چندین نوع متخصص و خدمات در مراقبت از یک فرد مبتلا به اوتیسم درگیر شوند. این تیم باید تحت هدایت یک متخصص خبره و با تجربه باشد که برنامه خاص فرزند شما را توسعه، سازماندهی، حمایت و نظارت خواهد کرد. این تیم ممکن است شامل برخی یا همه متخصصان زیر باشد: متخصص کودکان، روانپزشک کودک، متخصص مغز و اعصاب، روانشناس اعصاب، تحلیلگر رفتار، روانشناس کودک، معلم آموزش عمومی یا خاص، کاردرمان، فیزیوتراپیست و گفتار درمان.

شما می توانید جهت تشخیص و درمان هر چه سریعتر از طریق شماره های درج شده روی سایت با مرکز تخصصی درمان اوتیسم تماس حاصل فرمایید.

 

مقاله های مرتبط

سندروم آسپرگر

اوتیسم با عملکرد بالا

اختلال خواب در اوتیسم

آمار و ارقام اوتیسم

مربی اوتیسم در منزل

دلایل اوتیسم چیست؟

بهترین راه درمان اوتیسم

توجه و تمرکز و انواع توجه

علائم تشخیص اوتیسم چه هستند؟

انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم

آموزش نقاشی به کودکان اوتیسم

آموزش رنگ به کودکان اوتیسم

آموزش ریاضی به کودکان اوتیسم

آموزش الفبا به کودکان اوتیسم

بازی های موثر برای کودکان اوتیسم

علت بی توجهی کودک به اسمش

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

علت چرخیدن کودک به دور خودش

تازه ترین رویکردهای درمانی اوتیسم

مداخله زودهنگام برای کودکان اوتیسم

چگونه با کودکان اوتیسم ارتباط برقرار کنیم؟

توجه و تمرکز در کودکان و مشکلات مربوط به آن

استراتژی های آموزش نوشتن به کودکان اوتیسم

چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟

طب مکمل و جایگزین در اوتیسم

آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟

صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟

اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن

کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی

نحوه برخورد با دانش آموزان اوتیسم

رژیم حسی برای اختلال اوتیسم

انواع اختلال پردازش حسی چیست؟

علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان

آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟

روش پکس برای درمان مشکلات ارتباطی کودکان اوتیسم

نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم

کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب

چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟

بهترین فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم 

تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟

مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟

آیا داروی سل می تواند به درمان اوتیسم کمک کند؟

تب در باردارای با ریسک بالای ابتلا به اوتیسم مرتبط است.

مایع مغزی نخاعی بعنوان نشانگر بالقوه برای اوتیسم یافت شده است.

 آیا عدم وجود یک پروتئین می تواند علت بروز اختلال اوتیسم را توضیح دهد؟

برخی از باکتری های روده رفتارهای شبه اوتیستیک را در موش کاهش می دهد.

قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.

افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در انتخاب های اقتصادی خود منطقی تر عمل کنند.

آیا مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری می تواند کودکان را از ابتلا به اوتیسم محافظت کند؟

خطر ابتلا به اوتیسم با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممنوع در دوران بارداری افزایش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × یک =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته