چه زمانی کودکان دختر شروع به حرف زدن می کنند؟ آیا مشتاق هستید که کودک شما اولین کلمات خود را بگوید؟ بدانید که نوزادان دختر از چه سنی شروع به حرف زدن می کنند و چگونه می توانید در کنار آن کودک خود را به صحبت کردن تشویق کنید. در این مطلب به بررسی سن حرف زدن کودک دختر می پردازیم.

سن حرف زدن کودک دختر

چه زمانی کودک دختر شروع به صحبت می کنند؟

کودک شما احتمالاً می تواند در اولین روز تولد خود با استفاده از چند کلمه ساده صحبت کند. اما یادگیری صحبت کردن فرآیند پیچیده ای است که از بدو تولد شروع می شود و سال ها ادامه می یابد. مدتها قبل از اینکه کودک دختر شما اولین کلمه خود را بگوید، قوانین زبان و نحوه استفاده بزرگسالان از آن برای برقراری ارتباط را یاد می گیرد.

کودک شما با استفاده از زبان، لب‌ ها، کام و هر دندانی که در حال ظهور است برای ایجاد صدا شروع به تلاش می‌ کند (ابتدا گریه می‌ کند، سپس در ماه ‌های اول غان و غون می ‌کند و حدود ۴ ماهگی آواسازی می ‌کند). همانطور که کودک شما ماهرانه تر حرف می زند، در حدود ۶ ماهگی، ممکن است صداهای کلمه مانندی مانند “ما-ما”، “با-با” و “دا-دا” را بشنوید. اگرچه این به عنوان صحبت واقعی به حساب نمی آید، زیرا کودک شما هنوز معنای این کلمات را درک نکرده است.

در حدود ۸ تا ۱۲ ماهگی، کودک شما شروع به پیوند دادن معنی به کلمات می کند. آنها بصورت مدام کلمات جدیدی را یاد می گیرند و در حدود ۲ سالگی شروع به تشکیل جملات دو کلمه ای می کنند. همانطور که کودک شما جهش های ذهنی، عاطفی و رفتاری انجام می دهد، به طور فزاینده ای قادر است از کلمات برای توصیف آنچه می بیند، می شنود، احساس می کند، فکر می کند و می خواهد استفاده کند.

اگر تا به حال نگران پیشرفت گفتار کودک خود هستید، فوراً با متخصص اطفال او صحبت کنید. دکتر احسان حسینی سیانکی، متخصص توانبخشی کودکان در تهران و مدیر مرکز تخصصی گفتاردرمانی تهران می ‌گوید: «شناسایی تأخیر گفتار در اسرع وقت بسیار مهم است تا کودک بتواند آزمایش و درمان به موقع و مناسب را دریافت کند. آنها ممکن است از منابع مختلفی مانند گفتاردرمانی بهره مند شوند. هر چه زودتر به تاخیر ها رسیدگی کنیم، فرزند شما زودتر فرصت خواهد داشت تا به مسیر خود برسد و به مسیر خود بازگردد.”

چه زمانی کودک دختر شروع به صحبت می کنند؟

نوزادان دختر اولین کلمه خود را چه زمانی می گویند؟

در حدود اولین سالگرد تولدشان، نوزادان یک یا دو کلمه ساده مانند «سلام»، «سگ»، «بابا»، «مامان»، «فنجان»، «توپ»، «بای بای» یا «اوه-اوه» می گویند. صداها ممکن است کاملا واضح نباشند، اما قابل درک خواهند بود. در همان زمان کودک شما همچنین:

-سعی می کند کلماتی که شما می گویید را بیان کند.

-به درخواست‌ های گفتاری ساده مانند «بیا اینجا» پاسخ می دهد.

-صداهای مختلف گفتار را تقلید می کند.

-از ایماء و اشاره مانند تکان دادن سر یا دست برای خداحافظی استفاده می کند.

-کلمات را برای اقلام و افراد معمولی درک می کند.

اما به خاطر داشته باشید که کودک شما قبل از اینکه بتواند کلماتی را بیان کند به روش های دیگری ارتباط برقرار می کند – از طریق غان و غون کردن، گریه کردن، لبخند زدن و آواسازی کردن.

نوزادان دختر اولین کلمه خود را چه زمانی می گویند؟

چگونه نوزادان صحبت کردن را یاد می گیرند؟

در اینجا به شما می گوییم که چگونه می توانید انتظار پیشرفت گفتار کودک دختر خود را داشته باشید. اگر آنها در یک محیط دو زبانه بزرگ شوند، نقاط عطف زبان معمولاً تقریباً در یک زمان در هر دو زبان رخ می دهد و به خاطر داشته باشید که به طور متوسط، پسران در رشد زبان کمی از دختران عقب هستند، اگرچه تا سن ۳ سالگی به دختران می رسند.

در دوران جنینی

بسیاری از محققان بر این باورند که کار درک زبان در حالی آغاز می شود که نوزاد هنوز در رحم است. همانطور که نوزاد متولد نشده شما به ضربان ثابت قلب شما عادت می کند، به صدای شما گوش می دهد و می تواند صدای شما را در میان دیگران تشخیص دهد.

تولد تا ۳ ماهگی

گریه اولین شکل ارتباطی کودک شما است. گریه ممکن است به این معنی باشد که آنها گرسنه ‌اند، در حالی که یک گریه ناله ‌آلود ممکن است نشان ‌دهنده نیاز به تعویض پوشک باشد. هنگامی که کودک شما خوشحال است، صدای غان و غون از خودش در می آورد. ممکن است مجموعه ای لذت بخش از غان وغون ها، آه ها و ناله ها را بشنوید. در مورد توانایی آنها در درک زبان، کودک شما شروع به تشخیص صدای کلمات و ساختار جملات اطرافیان خود می کند.

۴ تا ۶ ماه

کودک شما با ترکیب صامت ها و مصوت ها (مانند “با-با” یا “دا-دا”) شروع به حرف زدن می کند. آنها صداهایی مانند “اووو” و “آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآ می آورند” و به نام آنها پاسخ دهند. آنها ممکن است زبان خود را بیرون می آورند و لپ های خود را باد کنند، صداهای جیغ بلندی درآورده و به نوبت با شما صدا تولید می کنند. شما ممکن است اولین “ما-ما” یا “دا-دا” را گاهی اوقات بشنوید. اگرچه ممکن است زمانی که آنها حدود یک سال دارند این صداها را تولید کنند. کودک شما ممکن است به تغییرات در لحن صدای شما واکنش نشان دهد و از صدای خودش برای نشان دادن آنچه دوست دارد و چیزی که دوست ندارد استفاده کند. آنها متوجه موسیقی و اسباب بازی هایی می شوند که صدا تولید می کنند.

۷ تا ۱۲ ماه

وقتی کودک شما اکنون آواسازی می کند و صدا می سازد، ممکن است به نظر منطقی بیاید. دلیلش این است که آن‌ها رنگ‌ها و الگوهایی مشابه آنچه شما استفاده می‌کنید را امتحان می ‌کنند. کودک شما در حال حاضر صداهای مختلف زیادی تولید می کند و شروع به پیوند دادن معنی به کلماتی که هر روز می شنود دارد. وقتی می شنوند که شما جملاتی مانند “بیایید حمام خود را شروع کنیم” یا “زمان نشستن روی صندلی ماشین”، کلمات را به اعمال مرتبط می کنند.

۱۳ تا ۱۸ ماهگی

اکنون فرزند شما احتمالاً از چندین کلمه استفاده می کند و معنی آنها را می داند. آنها نام افراد و اعضای بدن را می دانند و می توانند تا ۱۰ کلمه را بیان کنند. آنها ممکن است برای خداحافظی دست تکان دهند و معنای «نه» را بفهمند. کودک شما حتی صرف فعل را تمرین می کند. آنها با استفاده از قدرت برقراری ارتباط با نیازهای خود به اهمیت زبان پی می برند.

۱۸ تا ۲۴ ماهگی

فرزند شما ممکن است اکنون ۵۰ کلمه یا بیشتر را بداند و بتواند دستورالعمل های یک مرحله ای مانند “به من بلوک بده” را دنبال کند. آنها ممکن است سؤالات ساده بپرسند و از عبارات ساده استفاده کنند. شما حتی ممکن است بسیاری از آنچه آنها می گویند را درک کنید.

چگونه نوزادان صحبت کردن را یاد می گیرند؟

چگونه به کودک دختر خود برای صحبت کردن کمک کنیم؟

یادگیری صحبت کردن یک فرآیند پویا برای نوزاد است. دکتر حسینی سیانکی توضیح می ‌دهد: «کودکان صحبت کردن را با گوش دادن به صداها و کلمات اطرافشان یاد می ‌گیرند و از طریق لبخند زدن، اشاره‌ کردن و ایماء با دیگران صحبت می‌ کنند. آنها شروع به تولید صداهایی شبیه به گفتار با غان وغون و آواسازی می‌ کنند و سپس به تدریج شروع می ‌کنند.”

شما می توانید با ارائه یک محیط ارتباطی غنی و پرورشی به رشد مهارت های زبانی فرزندتان کمک کنید. دکتر حسینی سیانکی می گوید زمانی که کودک در معرض انواع تجربیات اجتماعی و تعاملات قرار می گیرد، مهارت های گفتاری او تقویت می شود. در اینجا مهمترین کارهایی است که باید انجام دهید:

-صحبت: نیازی نیست بی وقفه صحبت کنید، اما هر زمان که با هم هستید با کودک خود صحبت کنید. کاری را که انجام می دهید توصیف کنید، به مواردی اشاره کنید و سؤالاتی بپرسید و به آنها پاسخ دهید. (“فکر می کنی او دارد چه می کند؟ اوه، او گربه را برمی دارد.”) واضح صحبت کنید و کلمات خود را بیان کنید. با بزرگتر شدن، از فرزندتان سؤال بپرسید و او را تشویق کنید تا در گفتگو با شما همراه شود.

-خواندن: خواندن برای کودک شما راهی عالی برای نشان دادن این است که همه چیز یک نام دارد و او را در معرض واژگان جدید، نحوه چیدمان جملات و نحوه جریان داستان ها قرار می دهد.

-گوش دادن: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌ کند، شنونده خوبی باشید – به آنها نگاه کنید و پاسخ دهید، حتی اگر نمی ‌فهمید چه می ‌گویند. («آیا صبحانه می خواهی؟ فکر کنم وقت غذا خوردن است!») صبور باشید و با تکرار صحیح این کلمه آنها را اصلاح کنید. به آن‌ ها زمان بدهید تا به آنچه گفته ‌اید فکر کنند و به شما پاسخ دهند.

-خوش بگذرانید: صداهای حیوانات را به کودک خود بیاموزید، آهنگ بخوانید، از حالات کودک خود تقلید کنید و هنگام خندیدن او بخندید. هنگام بازی از صداهایی استفاده کنید، از ماشین اسباب ‌بازی بسازید که «رررر» بگوید یا صدای ترکاندن حباب ‌های داخل وان را ایجاد کنید.

اگر کودک دختر شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

اگر کودک دختر شما صحبت نمی کند چه باید کرد؟

شما بهترین فردی هستید که می توانید رشد گفتار کودک خود را ارزیابی کنید. اگر هر یک از علائم ذکر شده در زیر را نشان دادند، با پزشک کودک خود در مورد احتمال تاخیر در رشد یا مشکل شنوایی صحبت کنید. آکادمی اطفال آمریکا می گوید: «تاخیر در زبان رایج ترین نوع تاخیر رشد است. “از هر ۵ کودک، یک کودک دیرتر از سایر کودکان هم سن خود صحبت کردن یا استفاده از کلمات را یاد می گیرد. برخی از کودکان نیز مشکلات رفتاری نشان می دهند، زیرا زمانی که نمی توانند آنچه را که نیاز دارند یا می خواهند بیان کنند، ناامید می شوند.”

گاهی تأخیر گفتار موقتی است، اما ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌ تر مانند کاهش شنوایی، تأخیر گفتاری و زبانی دیگر یا اختلال طیف اوتیسم باشد.

چند نشانه که باید به آنها توجه کرد:

-در ۲ ماهگی به صداهای بلند پاسخ نمی دهد.

-در ۴ ماهگی، غان غون نمی کند و صدا نمی سازد.

-در ۶ ماهگی، صداهای مصوت مانند “آه”، “اوه”، “اوه” را تولید نمی کند.

-تا ۶ ماهگی نمی خندد و صدای جیغ نمی کشد.

-تا ۹ ماهگی، آواسازی نمی کند (“مامان”، “بابا”، “بابا”).

-در ۹ ماهگی، به نام خود پاسخ نمی دهد.

-در ۱۲ ماهگی، کلماتی مانند “مامان” یا “بابا” را نمی گوید.

-در ۱۸ ماهگی، حداقل پنج کلمه را نمی گوید.

-تا ۱۸ ماهگی، کلمات جدیدی به دست نمی آورد.

-در ۲۴ ماهگی، جملات دو کلمه ای نمی سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه − 3 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته