تماشای اولین قدم های کودکان یکی از هیجان انگیزترین نقاط عطف اولیه است. کودکان قبل از یادگیری راه رفتن چندین مرحله رشدی را طی می کنند، که شامل نشستن، چهار دست و پا رفتن، ایستادن و راه رفتن می باشد. در حالی که همه نوزادان تمایل دارند پیشرفت یکسانی را در این مراحل دنبال کنند، هیچ دو نوزادی دقیقاً در یک زمان یا دقیقاً به یک روش این مراحل را طی نمی کنند. با این اوصاف، هنوز راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید به کودکتان در مسیر راه رفتن کمک کنید.

تمرین تقویت پای کودک برای راه رفتن

تمریناتی برای کمک به راه رفتن کودک

تمرینات زیادی وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به کودک خود برای بهبود تعادل، تقویت قدرت و آمادگی برای راه رفتن استفاده کنید؛

-نشستن روی چهارپایه: وقتی کودک شما می تواند بدون کمک بنشیند، او را روی یک چهارپایه به اندازه مناسب برای کودک بنشانید تا پشت او هیچ تکیه گاهی نداشته باشد. مطمئن شوید که یک بزرگسال برای کمک و برای ایمنی در این نزدیکی است. پاهای او باید زمین را لمس کند تا بتواند با زانوها و باسنش در زاویه ۹۰ درجه قرار بگیرد. هنگامی که او در این وضعیت قرار گرفت، از او بخواهید که تنه را به سمت زمین دراز کرده و اسباب بازی را بردارد و سپس روی چهارپایه بنشیند. برای افزایش دسترسی و تقویت عضلات مختلف، اسباب بازی را به اطراف حرکت دهید. این تمرین عضلات پا، پشت و شانه کودک شما را تقویت می کند. همچنین به نوزاد شما کمک می کند تا برای تحمل وزن خود، پاهای خود را مستقیماً زیر بدنش قرار دهد.

-جابجا شدن: نوزادان می‌توانند با «جابجا شدن» در کنار مبل یا نیمکت کوتاه، راه رفتن را تمرین کنند. کودک خود را در کنار مبل و بصورت ایستاده قرار دهید و بگذارید با یک دست مبل را نگه دارد همانطور که شما دست دیگرش را برای حفظ تعادل می گیرید. به آرامی در امتداد مبلمان به جلو و عقب حرکت کنید و راه رفتن را تمرین کنید. به زودی او دست شما را رها می کند تا خودش این فعالیت را تمرین کند. اگر به انگیزه نیاز دارد، می‌توانید اسباب‌بازی مورد علاقه‌اش را در یک سر مبل قرار دهید تا بتواند به سمت آن راه برود.

-جابجا شدن و ضربه زدن: زمانی که کودک شما در حین جابجا شدن در کنار مبلمان با کمک دست می باشد، یک توپ فومی را روی زمین در کنار پای او قرار دهید. او ممکن است در ابتدا به طور تصادفی توپ را لگد بزند، اما همانطور که شما آن را در کنار پاهایش قرار می دهید، شروع به بلند کردن یک پا برای ضربه زدن عمدی به توپ می کند. توپ را در دو طرف بدن او قرار دهید تا بتواند با هر دو پا ضربه زدن را تمرین کند.

-راه رفتن با کمک: پشت سر کودک خود بایستید، دستان خود را دور بازوهای او قرار دهید و او را به حالت ایستاده بکشید. به آرامی یک دست را به سمت جلو و سپس دست دیگری را به سمت جلو بکشید، در حالیکه پاهای خود را با چرخش لگن به سمت جلو حرکت می دهد. تمرین راه رفتن را تا زمانی که کودکتان آماده توقف شود ادامه دهید.

تمریناتی برای کمک به راه رفتن کودک

نوزادان راه رفتن را از طریق تکرار یاد می گیرند، بنابراین این فعالیت ها باید چندین بار در روز تکرار شوند. نوزادان همچنین یاد می‌گیرند که اگر کفش نپوشند راحت‌تر راه می روند، بنابراین مطمئن شوید که کودک شما در حین تمرین در خانه زمان زیادی را با پای برهنه در خانه داشته باشد. برای دریافت مشاوره حرفه ای و تخصصی در خصوص زمان و چگونگی راه رفتن کودکان از طریق مرکز تخصصی درمان تاخیر حرکتی با ما همراه باشید.

۲ دیدگاه. پیغام بگذارید

  • بهنازفرخندگان
    29 آگوست 2024 2:00 ق.ظ

    ممنون از مقاله جالبتان
    آیا برای تمرین راه رفتن در منزل کودک را بایست کفش پوشاند؟

  • سلام و درود نیازی نیست. البته برخی از کودکان که بی ثباتی مچ پا دارند نیاز به حمایت در ناحیه مچ پا دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفت + 15 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته