اگرچه در گذشته اعتقاد بر این بود که تمرینات قدرتی برای فلج مغزی باعث افزایش سفت شدن عضلات (اسپاستیسیته) می شود، اما مطالعات جدید نشان می دهد که این تمرینات مفید هستند. تمریناتی مانند تمرین مقاومتی، ورزش دوچرخه، تمرین با وزنه و تمرینات آبی برای بهبود ساختار و عملکرد بدن در فلج مغزی بسیار موثر هستند. درک این نکته مهم است که برای هر کودک مبتلا به فلج مغزی یک رویکرد فردی مورد نیاز است. 

تمرین تقویت عضلانی برای فلج مغزی

چگونه تمرینات قدرتی به فلج مغزی کمک می کند؟

تمرینات قدرتی نوعی تمرین بدنی است که استقامت بدن را بهبود می بخشد. تحقیقات نشان می دهد که توده عضلانی را افزایش می دهد، متابولیسم را افزایش می دهد و تراکم استخوان را افزایش می دهد. این شکل از ورزش زمانی برای اکثر انواع فلج مغزی (سی پی) به دلیل ارتباط با افزایش اسپاستیسیتی منع شد. با این حال تحقیقات جدید نشان می دهد که تمرینات قدرتی برای فلج مغزی می تواند به بیماران کمک کند تا تحرک بیشتری داشته و قوی تر شوند. تمرینات تقویت عضلانی برای فلج مغزی می تواند به بهبود موارد زیر کمک کند:

-تعادل

-انعطاف پذیری

-قدرت عضلانی

-وضعیت بدن

تمرینات قدرتی فلج مغزی همچنین با بهبود توانایی راه رفتن و افزایش سطح فعالیت در بیماران فلج مغزی مرتبط است. این می تواند به ویژه برای بیمارانی که برای حرکت آزادانه و انجام فعالیت های روزانه تلاش می کنند بسیار مفید باشد.

چگونه تمرینات قدرتی به فلج مغزی کمک می کند؟

مطالعات فواید تمرینات قدرتی را برای بیماران فلج مغزی یافتند!

تحقیقات جدید نشان می دهد که علائم فلج مغزی ممکن است با بهبود قدرت عضلانی کاهش یابد. تمرینات قدرتی برای جوانان مبتلا به فلج مغزی بی خطر است و به افزایش قدرت عضلانی کمک می کند و فواید آن حدود ۱۱ هفته پس از توقف تمرین ادامه می یابد. این یافته در شماره ۲۰۲۳ مجله پزشکی فیزیوتراپی منتشر شد.

مطالعه دیگری که در مجله Clinical Rehabilitation منتشر شد، نشان داد که تمرینات قدرتی می تواند برای بیماران فلج مغزی، به ویژه آنهایی که فلج مغزی اسپاستیک دارند، مفید باشد. این مطالعه به منظور تجزیه و تحلیل چگونگی تأثیر تمرینات قدرتی بر عملکرد، سطح فعالیت و مشارکت کودکان و نوجوانان مبتلا به فلج مغزی طراحی شد.

از بیماران فلج مغزی مورد مطالعه:

-شرکت کنندگان در محدوده سنی ۳ تا ۲۲ سال بودند.

-شرکت کنندگان بیماران فلج مغزی اسپاستیک بودند.

-تعداد ۸۷۳ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند که ۴۵۲ بیمار تحت تمرینات قدرتی قرار گرفتند.

نتایج این مطالعه بهبودهای قابل توجهی را در قدرت عضلانی، سرعت راه رفتن، وضعیت بدنی، تعادل و عملکرد حرکتی درشت گروه تمرینات قدرتی نشان داد. تمرینات قدرتی نیز بسیار موثرتر از سایر تکنیک های کاردرمانی بود.

در حالی که نتایج امیدوارکننده است، توجه به این نکته بسیار مهم است که تمرینات قدرتی در بیماران فلج مغزی باید متناسب با نیازهای هر فرد هر فرد باشد.

تمرین قدرتی در کاردرمانی جسمی فلج مغزی

تمرین قدرتی در کاردرمانی جسمی فلج مغزی

درمان کاردرمانی برای فلج مغزی یکی از رایج ترین اشکال درمان برای علائم سی پی است. معمولاً بر بازیابی کنترل عضلانی، شل کردن عضلات سفت و بهبود تعادل و وضعیت بدن تمرکز می‌کند. ترکیب تمرینات قدرتی در جلسات کاردرمانی جسمی برای فلج مغزی می تواند راهی موثر برای بهره مندی از مزایای هر دو گزینه درمانی باشد.

کاردرمانگر کودک شما می تواند یک برنامه درمانی سفارشی ایجاد کند که ممکن است شامل تمرینات قدرتی باشد تا به بهترین نحو با نیازهای کودک شما مطابقت داشته باشد. تمرینات قدرتی در کاردرمانی فلج مغزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-تمرین در آب: تمرینات مبتنی بر آب درمانی فلج مغزی عضلات را تقویت می کند.

-ورزش های دوچرخه و تردمیل: قدرت و استقامت کلی را افزایش می دهد.

-الکتروتراپی: تکانه های الکتریکی که با ایجاد انقباضات به ساخت عضلات کمک می کند.

-تمرین ایزوکینتیک: تمرینات مبتنی بر مقاومت که باعث ایجاد انقباض عضلانی با سرعت ثابت می شود.

-تمرین مقاومتی پیشرونده: تمرینات قدرتی که به تدریج برای ایجاد تون عضلات افزایش می یابد.

-ورزش و تفریح: شامل فعالیت هایی است که یک بیمار فلج مغزی قبلاً از آن لذت می برد تا قدرت و استقامت ایجاد کند.

-تقویت اندام فوقانی: قدرت بازوها را بهبود می بخشد.

-تمرین با وزنه: از وزنه ها (مانند وزنه های مچ پا) برای بهبود نتایج هنگام بهبود قدرت و استقامت استفاده می کند.

نوع تمرین قدرتی مناسب برای کودک شما به نیازها و ترجیحات فردی او بستگی دارد. با این حال، باید شامل افزایش سطوح شدت برای اطمینان از بهبود قدرت بیشتر از آنچه از رشد طبیعی انتظار می رود، باشد.

بهترین تمرینات کاردرمانی برای فلج مغزی

آیا تمرینات قدرتی برای فرزند سی پی من مناسب است؟

نتایج مطالعات اخیر محققان را به این باور رسانده است که تمرینات قدرتی همراه با تمرینات خاص ممکن است تحرک بیماران فلج مغزی را بهبود بخشد. تمرینات قدرت عضلانی منجر به افزایش قدرت عضلانی و بهبود توانایی راه رفتن کودکان فلج مغزی می شود. اگر فکر می کنید فرزندتان می تواند از تمرینات قدرتی بهره مند شود، با پزشک یا کاردرمانگر صحبت کنید. آنها می توانند یک برنامه درمانی متناسب با نیازهای خاص کودک شما را توصیه کنند.

تیم مرکز تخصصی درمان فلج مغزی با مدیریت دکتر حسینی سیانکی متعهد به حمایت از خانواده های آسیب دیده از سی پی است. متخصصین ما همیشه برای کمک در دسترس شما عزیزان هستند. بنابراین همین حالا از طریق شماره های درج شده روی سایت با ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

8 + 8 =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته