همه کودکان در طول زندگی خود لحظاتی مانند طغیان عصبانیت، امتناع از پیروی از دستورالعمل ها، حتی عصبانیت یا تنش را تجربه می کنند. این یک بخش عادی و مورد انتظار دوران کودکی است. اما مشکلات رفتاری مکرر یا روزانه بخشی از رشد معمولی نیستند. اگر والدین یا مراقبی هستید که با مسائل رفتاری فرزندتان سر و کار دارید، ممکن است برای همه اعضای خانواده خسته کننده باشد. در حالی که ممکن است دلایل مختلفی برای مشکلات رفتاری وجود داشته باشد، در برخی از کودکان، ارتباط نزدیکی با تاخیر گفتار یا مشکل زبان وجود دارد. بیایید برخی از این مسائل رفتاری و زبانی و اینکه گفتاردرمانی می تواند به شما کمک کند را مرور کنیم. بهبود مهارت های ارتباطی فرزندتان ممکن است تنها کلید کمک به او برای بهبود مسائل رفتاری خود باشد.

تاخیر گفتاری کودکان و مشکلات رفتاری

مسائل رفتاری در کودکان چگونه است؟

مشکلات رفتاری ممکن است برای بسیاری از کودکان متفاوت باشد اما در اینجا برخی از موارد رایج وجود دارد:

-طغیان یا عصبانیت

-عدم تمایل به پیروی از دستورالعمل ها

-عصبانی یا تحریک پذیر بودن

-آزار عمدی دیگران

-پرخاشگری فیزیکی نسبت به دیگران مانند ضربه زدن، لگد زدن و چنگ زدن

برخی از کودکان ممکن است یکی از این رفتارها را نشان دهند، در حالی که کودکان دیگر ممکن است بسیاری از این رفتارها را داشته باشند. دانستن اینکه چگونه با این مشکلات کنار بیایید و اینکه چه چیزی باعث آنها می شود، می تواند برای بسیاری از خانواده ها نگران کننده باشد، به خصوص زمانی که آنها بطور منظم اتفاق بیفتند.

مسائل رفتاری در کودکان

تاخیر در گفتار و زبان چگونه با مسائل رفتاری مرتبط است؟

تاخیر گفتار و زبان از راه های مختلفی می توانند منجر به مشکلات رفتاری شود. اگر کودک مهارت‌های واژگان یا تولید صدا برای بیان واضح افکار و نیازهای خود را نداشته باشد، این امر می‌تواند باعث ناامیدی او شود، به‌ویژه در شرایطی که به شدت احساس نیاز می‌کند. بیایید یک مثال ساده بزنیم. به مراقبی فکر کنید که باید یک بستنی قیفی را از کودک بگیرد. بستنی در حال آب شدن است و آلودگی ایجاد می کند. آنها به کودک می گویند که فقط باید آن را به سرعت تمیز کند و بلافاصله آن را پس می دهد. اما همانطور که می دانید، دلیل آوردن برای یک کودک همیشه آسان نیست. اگر کودک نمی تواند بگوید “لطفاً آن را پس بدهید!” یا “من آن را می خواهم!”، آنها ممکن است این ناامیدی را به روش دیگری بیان کنند: فریاد زدن، گریه کردن، ضربه زدن.

حال بیایید همین وضعیت را در نظر بگیریم اما در مورد اینکه چگونه یک مسئله زبان دریافتی می تواند نقش داشته باشد، بحث کنیم. زبان دریافتی به توانایی کودک در درک آنچه با او صحبت می شود اشاره دارد. مجدداً، وانمود کنید که بزرگسال باید برای یک دقیقه بستنی در حال ذوب را گرفته تا همه چیز را تمیز کند. آنها به کودک می گویند که چه کار می کنند. اما اگر کودک نتواند آنچه گفته شده را درک کند، تنها چیزی که می‌فهمد این است که چه چیزی را تجربه می‌کند: بستنی آنها را می برند! برای آنها احساس می شود که این بدون هیچ هشدار یا دلیلی اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که بسیاری از کودکان مبتلا به اختلالات زبان دریافتی دارای اختلال زبان بیانی نیز هستند، به این معنی که در بیان خواسته ها و نیازهای خود با مشکل مواجه هستند. این باعث می‌شود که آنها به شیوه‌ای منفی رفتار کنند.

ارتباط تاخیر در گفتار و زبان با مشکلات رفتاری

چگونه تأخیرهای زبانی بر “صدای درونی” ما تأثیر می گذارد؟

راه دیگری که تأخیر گفتار و زبان در مشکلات رفتاری دوران کودکی نقش دارد، به توانایی کودک برای داشتن یک تک گویی درونی مربوط می شود. تحقیقات نشان می‌دهد که یک تک گویی درونی بسیار شبیه صدای درونی، به کودکان کمک می‌کند تصمیم بگیرند که در موقعیت‌های مختلف چگونه پاسخ دهند. کودکان با تاخیر زبانی ممکن است فاقد این صدای درونی باشند. به عنوان مثال اگر به یک کودک با تاخیر زبانی گفته شود که تلویزیون را لمس نکند، باید آن اطلاعات را پردازش کند و از پاسخ طبیعی خود جلوگیری کند که احتمالاً جلوتر می رود و تلویزیون را لمس می کند. کودک باید بتواند از تک گویی درونی خود برای مهار این پاسخ و انتخاب درست استفاده کند. کودکی با تاخیر زبانی ممکن است تکانشی تر باشد و درک لازم برای پیروی از دستورالعمل را نداشته باشد.

علائم تاخیر گفتار یا زبان

علائم تاخیر گفتار یا زبان

البته فقط به این دلیل که یک کودک مشکلات رفتاری دارد به این معنی نیست که آنها مشکلات ارتباطی دارند. پس چگونه متوجه می شوید که فرزندتان با گفتار یا زبان خود مشکل دارد؟ نکته کلیدی این است که تعیین کنید آیا کودک به نقاط عطف مناسب سن خود می رسد یا خیر، در اینجا چند نشانه وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید:

-اگر کودکی ۲ ساله است، باید بتواند با استفاده از عبارات دو کلمه‌ای مانند «بیشتر لطفاً» یا «به من بده» ارتباط برقرار کند.

-اگر کودکی ۳ سال یا بیشتر است، باید بتواند حداقل در جملات چهار کلمه‌ای ارتباط برقرار کند: «می‌خواهم بروم» یا «می‌توانم آن را داشته باشم؟»

بهترین راه برای تعیین اینکه آیا فرزندتان تاخیر در گفتار یا زبان دارد، از طریق بهترین دکتر متخصص گفتاردرمانی است. اگر تأخیر زبانی منجر به مشکلات رفتاری در کودکان شود، گفتار درمانی می تواند بسیار مفید باشد.

چگونه گفتار درمانی می تواند به کودکان با مشکلات رفتاری کمک کند؟

چگونه گفتار درمانی می تواند به کودکان با مشکلات رفتاری کمک کند؟

از طریق یک ارزیابی، گفتاردرمانگر نقاط قوت و ضعف ارتباطی فعلی کودک را شناسایی می‌کند. این به درمانگر کمک می کند تا بداند دقیقاً چه چیزی را در درمان هدف قرار دهد. آزمایش ممکن است مواردی مانند تاخیر در زبان بیانی، تاخیر در زبان دریافتی یا هر دو را بررسی کند. گفتار درمانگر همچنین ممکن است هرگونه مشکل تولید گفتار را که درک گفتار کودک را سخت‌تر می‌کند، شناسایی کند. نتایج ارزیابی گفتار به درمانگر این امکان را می دهد که یک برنامه درمانی با اهداف خاص برای کودک ایجاد کند.

در طول جلسات گفتار درمانی، درمانگر از بازی‌ها و فعالیت‌هایی استفاده می‌کند تا به کودک کمک کند تا گفتن کلمات جدید، شکل‌دهی جملات، بهبود مهارت‌های درک مطلب یا بهبود تولید گفتار خود را بیاموزد. مثالی در اینجا آمده است: اگر کودکی در حال کار بر روی استفاده از کلمات برای بیان نیازهای خود است، درمانگر ممکن است عباراتی مانند “من آن را می خواهم” یا “لطفا به من کمک کن” را به او آموزش دهد. عبارات کاربردی مانند این می تواند به کودک کمک کند تا به جای رفتار منفی، آنچه را که نیاز دارد را به صورت شفاهی بیان کند. متخصص گفتاردرمانی همچنین به خانواده آموزش می دهد که چگونه به کودک در رسیدن به اهداف خود در خانه کمک کند تا بتواند در همه شرایط به پیشرفت خود ادامه دهد. همانطور که کودک یاد می گیرد بهتر ارتباط برقرار کند، می تواند به او کمک کند تا پاسخ های منفی خود را کاهش دهد. به زمان نیاز دارد تا کودکان به سمت اهداف خود پیشرفت کنند، سپس آنچه را که آموخته اند در موقعیت های روزمره به کار ببرند، به خصوص زمانی که احساسات قوی در میان باشد. با این حال، گفتار درمانی مداوم و تمرین در خانه به کودکان کمک می کند تا مسائل رفتاری مرتبط با تاخیر ارتباطی را بهبود بخشند.

برای فرزندتان ارزیابی گفتار را برنامه ریزی کنید.

برای فرزندتان ارزیابی گفتار را برنامه ریزی کنید.

وقتی با مشکلات رفتاری در فرزندتان سر و کار دارید، به راحتی احساس می کنید که تنها هستید. اما کمک در دسترس است. اگر تا اینجا خوانده اید و فکر می کنید فرزندتان می تواند از خدمات گفتاردرمانی بهره مند شود، منتظر نمانید. برای ارزیابی با مرکز گفتاردرمانی تهران تماس بگیرید. گفتاردرمانگرها در کار با خانواده‌ها از همه نوع تجربه دارند و آماده کمک، راهنمایی و حمایت از شما و فرزندتان هستند.

 

مقاله های مرتبط

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

انواع رایج اختلالات گفتار

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

گفتاردرمانی برای کودک ۱ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۲ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۳ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۴ ساله

گفتاردرمانی برای کودک ۵ ساله

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

بایدها و نبایدهای تمرین گفتار درمانی در خانه

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

آیا می توانم گفتاردرمانی را در منزل انجام دهم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

نکاتی برای موفقیت کودکان با تاخیر گفتاری در مدرسه

وقتی کودک به شما «نه» می‌گوید چگونه واکنش دهید؟

چگونه به کودکان خردسال آموزش دهیم که دستورالعمل ها را دنبال کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × پنج =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته