تأخیر رشدی حالتی را توصیف می‌کند که کودکان خردسال در رسیدن به نقاط عطف رشد در زمینه‌های ذهنی و فیزیکی، کندتر از همسالان خود هستند. تاخیر ممکن است شامل حرکت (کنترل حرکتی)، صحبت کردن، تفکر، بازی یا مهارت های مراقبت از خود باشد. در ایالات متحده، از هر ۶ کودک ۳ تا ۱۷ ساله ۱ نفر (۳ /۱۷ %) دارای نوعی تاخیر تکاملی یا ناتوانی ذهنی هستند. شناسایی زودهنگام امکان درمان موثرتر را در طول سال های پیش دبستانی فراهم می کند. درمان زود هنگام می تواند نیاز به خدمات گران قیمت آموزش ویژه را در آینده کاهش دهد. متخصص کاردرمانی، تاخیرهای رشدی را در کودکان در هر سنی ارزیابی و درمان می کنند.

کاردرمانگران متخصص حرکت هستند. آنها کیفیت زندگی را از طریق مراقبت عملی، آموزش بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند. برای ارزیابی می توانید مستقیماً با مرکز تخصصی درمان تاخیر حرکتی تماس بگیرید. برای پیدا کردن بهترین کاردرمانی در منطقه خود، به مراکز ما مراجعه کنید.

بهترین کاردرمانی در تاخیر رشدی

تاخیر رشد چیست؟

 وقتی کودک در مهارت‌های روزمره نسبت به سن خود «کمی عقب ‌تر» باشد، ممکن است دچار تاخیر رشدی شود.  تاخیر رشدی یک تاخیر قابل توجه در یک یا چند مورد از پنج حوزه مهارت زیر است:

-حرکات ریز و درشت

-شناختی (تفکر)

-اجتماعی و عاطفی

-گفتار و زبان

-فعالیت های روزانه

تاخیر ممکن است ناشی از شرایطی مانند سندرم داون، اختلال طیف اوتیسم یا فلج مغزی باشد. کودکان بدون بیماری خاص نیز ممکن است دچار تاخیر رشدی شوند.  ارزیابی اولیه کلید یک نتیجه مثبت درمان است.  مهم است که هر گونه نگرانی را با متخصص اطفال یا فیزیوتراپ کودک خود در میان بگذارید.

تاخیر رشد چیست؟

علائم و نشانه های تاخیر رشدی

والدین اغلب اولین کسانی هستند که متوجه می شوند فرزندشان به نقاط عطف رشد نمی رسد. در حالی که تاخیر در یک نقطه عطف ممکن است باعث نگرانی شود، همیشه به این معنی نیست که کودک دارای تاخیر رشدی است. این تشخیص در صورتی رخ می دهد که کودک در چندین زمینه تاخیر قابل توجهی داشته باشد. تاخیر رشد حرکتی ممکن است در کودکانی مشکوک باشد که حرکت را به روش‌های مختلف کشف نمی‌کنند یا به نقاط عطف معمولی نمی‌رسند، مانند:

-بالا نگه داشتن سر تا ۴ ماهگی

-نشستن حدود ۶ ماهگی

-حدود ۱۲ ماهگی راه رفتن

کودکانی که دارای تاخیر حرکتی هستند نیز ممکن است به بیماری دیگری مانند هیپوتونی (تون عضلانی پایین) مبتلا باشند. هیپوتونی و سایر شرایط می توانند منجر به مشکلات حرکتی شوند. تاخیر در حرکت ممکن است اولین زمینه نگرانی باشد. در نوزادان و کودکان خردسال، همه زمینه های رشد به هم مرتبط هستند. تأخیر در یک زمینه بر پیشرفت در حوزه دیگر تأثیر می گذارد.  کودکی که نشستن یا تغییر وضعیت برای کاوش یا دستیابی به اسباب‌بازی‌ها را یاد نمی‌گیرد، ممکن است غان و غون کردن، آواسازی و صحبت کردن را به تأخیر بیندازد. مشکلات دیگری که ممکن است روی تاخیر در حرکت تاثیر بگذارند عبارتند از:

-بیش از حد به لمس حساس است.

-قادر به برنامه ریزی برای نحوه حرکت نیست.

کودکان مبتلا به این مشکلات همچنین ممکن است از امتحان مهارت های حرکتی جدید ترس داشته باشند. این می تواند منجر به چالش های اجتماعی یا عاطفی شود. به عنوان مثال کودک ممکن است از بازی با دیگران، کاوش در زمین بازی یا شرکت در فعالیت های خلاقانه مانند کلاس موسیقی اجتناب کند.

تشخیص تاخیر رشدی

تاخیر رشدی چگونه تشخیص داده می شود؟

 پزشکان و کاردرمانگران می توانند تاخیر رشد کودک را تشخیص دهند. والدین باید در مورد هر گونه نگرانی با یک متخصص اطفال یا کاردرمان صحبت کنند. در طول ویزیت های سلامتی در اوایل دوران کودکی، متخصصان اطفال ارزیابی می کنند که آیا کودک با سرعتی مناسب برای سن پیشرفت می کند یا خیر. غربالگری کودکانی را شناسایی می کند که از ارزیابی عمیق تری بهره مند شوند. پزشک کودک شما می تواند هر گونه مشکل پزشکی را که ممکن است بر رشد کلی تأثیر بگذارد را شناسایی کند. به عنوان مثال عفونت مزمن گوش که باعث کاهش شنوایی می شود، می تواند بر رشد و تعادل گفتار تأثیر بگذارد.

کاردرمانگران رشدی می تواند آزمایشاتی را برای تعیین اینکه آیا تاخیر حرکتی وجود دارد یا نگران کننده است انجام دهد.  کاردرمانگران دانش پیشرفته ای از توسعه و هماهنگی حرکت دارند. آنها همچنین شرایط دیگری را که ممکن است باعث مشکلات حرکتی شوند را درک می کنند. تشخیص تأخیر رشد مستلزم تست های استاندارد شده بر حسب سن برای هر ناحیه از رشد است. این تست‌ها حرکات و سایر رفتارهای کودک را در مقایسه با محدوده مورد انتظار برای کودکان هم سن نمره می‌دهند.  این آزمون ها شامل مهارت هایی مانند:

-ارتباط

-بازی

-فکر کردن

-تغذیه

اگر یک کودک برای سن خود امتیاز کمتری از میانگین کسب کند، در معرض خطر یا تاخیر رشدی است.

پیشگیری از تاخیر رشدی

آیا می توان از تاخیر رشدی پیشگیری کرد؟

همیشه نمی توان از تاخیر رشد جلوگیری کرد. علت در برخی موارد ممکن است نامشخص باشد. با این حال پرداختن به آن به محض شناسایی می‌تواند به کودکان کمک کند تا از تأخیر بیشتر جلوگیری کند. همه کودکان با سرعت های متفاوتی رشد می کنند. اگر متوجه شدید که فرزندتان به همان سرعت همسالانش پیشرفت نمی کند، با پزشک یا کاردرمان تاخیر رشد  صحبت کنید. علائم تاخیر رشد بسیار متفاوت است.  نتایج درمان نیز متفاوت است.  شناسایی زودهنگام و درمان کلیدی برای نتایج مثبت است.

توجه: نوزادانی که به اندازه کافی «زمان خوابیدن روی شکم» ندارند، ممکن است بیشتر در معرض خطر تاخیر رشد باشند. آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند که همه نوزادان به پشت بخوابند تا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یا SIDS کاهش یابد. این تمرین خواب باعث شده است که بسیاری از والدین از قرار دادن نوزادان بر روی شکم خود، حتی زمانی که بیدار هستند و تحت نظارت هستند، اجتناب کنند. تحقیقات نشان می دهد که اجتناب از زمان خوابیدن روی شکم می تواند سرعت دستیابی به نقاط عطف حرکت را کاهش دهد.

همچنین شواهد نشان می‌دهد که نوزادانی که زمان زیادی را در تجهیزات کودک (صندلی، کریر، تاب) می‌گذرانند، نسبت به نوزادانی که فرصت‌های نظارتی برای حرکت فعال و نامحدود دارند، در معرض خطر بیشتری برای تاخیر حرکتی هستند.

کمپین «بازگشت به خوابیدن روی شکم برای بازی» والدین را تشویق می‌کند تا به نوزادان اجازه دهند در موقعیت‌های مختلف روی زمین بازی کنند. این به آنها اجازه می دهد تا یاد بگیرند که چگونه حرکت کنند.  همچنین مغز و ماهیچه ها را تحریک می کند تا نوزادان بتوانند به غلت زدن، رسیدن، خزیدن و راه رفتن دست یابند. تجربه موقعیت های مختلف به کودکان اجازه می دهد تا حرکات جدیدی بسازند.  آزمایش و بررسی حرکات جدید به نوزادان کمک می کند تا یاد بگیرند و فکر کنند.  حتی ممکن است مهارت های گفتاری و اجتماعی را تحریک کند.

تاثیر کاردرمانی در تاخیر رشدی

چگونه یک کاردرمان می تواند به تاخیر رشد کمک کند؟

متخصص کاردرمانی یک ارزیابی دقیق برای تعیین نقاط قوت و نیازهای خاص فرزند شما انجام می دهد. آنها همچنین در مورد هر گونه نگرانی شما سوال خواهند کرد. سوالات ممکن است شامل پرسیدن در مورد کارهای روزمره و محیط خانواده شما باشد. متخصص کاردرمانی در کودکان با شما همکاری خواهد کرد تا راه هایی برای ایجاد مهارت های رشدی کودک شما بیابد. کاردرمانگران به کودکان کمک می کنند تا مهارت های حرکتی را مرحله به مرحله برای رسیدن به اهداف خاص بسازند. آنها حرکت کودک شما را در طول ملاقات ها راهنمایی می کنند و با شما همکاری می کنند تا به او کمک کنند تا راه های جدیدی برای حرکت در خانه بیاموزد:

-به شما آموزش می دهد که چگونه به حرکت کمک کرده و آن را تشویق کنید.

-به شما نشانه های کلامی و بصری را آموزش می دهد.

-پیشنهاد تغییرات در محیط خانه شما

کاردرمانگر به شما و خانواده‌تان یاد می‌دهد که چگونه به فرزندتان در تمرین مهارت‌های روزمره کمک کنید. خانواده ای که می تواند روزانه با کودک تمرین کند، بیشترین تاثیر را بر رشد کودک در جهت دستیابی به هر مهارت جدید دارد. کاردرمان شما توضیح خواهد داد که فرزند شما چقدر باید برای دستیابی به نقاط عطف خاص تمرین کند. آنها می توانند در مورد میزان و نوع فعالیت هایی که برای کودک شما در هر مرحله از رشد مناسب است به شما توصیه کنند. پیوند دادن این فعالیت‌ها به روال‌های روزمره در مراحل اولیه رشد، عملی و مفید است.

کاردرمانی در تاخیر رشدی

برای تاخیر رشد فرزندم به چه نوع کاردرمانی نیاز دارم؟

همه کاردرمانگران از طریق آموزش و تجربه برای درمان طیف گسترده ای از شرایط و آسیب ها آماده شده اند. برای کودکان با تاخیر رشد، ممکن است بخواهید موارد زیر را در نظر بگیرید:

-یک کاردرمانگر که در درمان کودکان با تاخیر رشد تجربه دارد.

-کاردرمانی که متخصص بالینی کودکان دارای مجوز است. این کاردرمان دانش، تجربه و مهارت‌های پیشرفته‌ای دارند که ممکن است در این شرایط اعمال شود.

نکات عمومی هنگامی که به دنبال بهترین کاردرمانی تاخیر رشدی یا هر ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی دیگری هستید:

-توصیه هایی را از خانواده، دوستان یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی دریافت کنید.

-در مورد تجربه کاردرمانگران در کمک به نوزادان و کودکان با تاخیر رشد بپرسید.

-آماده باشید تا علائم و سابقه رشد فرزندتان را تا حد امکان با جزئیات شرح دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 + شش =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته