آموزش پیش دبستانی مرحله مهمی در رشد کودکان است. آموزش پیش دبستانی زمانی انجام می شود که کودکان شروع به یادگیری مهارت های ضروری زندگی می کنند و همچنین برای آینده تحصیلی خود و حضور در مدرسه آماده می شوند. در واقع نشان داده شده است که آموزش در دوران کودکی پایه لازم برای یادگیری و موفقیت مادام العمر را برای کودکان فراهم می کند. دوره اولیه آموزش در واقع یک زمان حیاتی برای یادگیری است و ثبت نام آنها در یک پیش دبستانی مناسب قبل از مدرسه می تواند در واقع به فرزند شما کمک کند تا بهترین بهره را ببرد. آموزش پیش دبستانی مزایای زیادی برای کودکان دارد.

آموزش پیش دبستانی می تواند به کودکان یک شروع اولیه در زندگی بدهد. با ارائه مهارت ها و دانش به کودکان برای موفقیت، پیش دبستانی می تواند به آنها کمک کند تا به پتانسیل کامل خود دست یابند. در این مقاله برخی از این مزایا و اینکه چرا والدین باید فرزندان خود را در پیش دبستانی ثبت نام کنند را بررسی خواهیم کرد.

بررسی فواید آموزش پیش دبستانی برای کودکان

بررسی فواید آموزش پیش دبستانی برای کودکان:

۱. تکامل زبان: همه ما با این واقعیت موافق هستیم که رشد زبان برای کودکان خردسال بسیار ضروری است.  آموزش پیش دبستانی در واقع بر رشد زبان تمرکز دارد. نه فقط به صورت شفاهی بلکه کودکان می دانند که چگونه از زبان خود به صورت نوشتاری استفاده کنند. کودکان کلمات، عبارات و ساختار جملات جدید را یاد می گیرند.  علاوه بر آن، کودکان همچنین یاد می گیرند که چگونه خود را نه فقط برای معلمان بلکه برای والدین به وضوح بیان کنند. وقتی کودکان یاد بگیرند که به طور موثر ارتباط برقرار کنند، نه فقط در مدرسه و زندگی بعدی، برای موفقیت بهتر آماده می شوند.

۲. تکامل شناختی: آموزش در پیش دبستانی زمینه رشد شناختی را فراهم می کند.  کودکان توانایی قضاوت، تفکر خلاق و حل مسائل را پیدا می کنند. علاوه بر این آنها سواد و مهارت های حسابی مورد نیاز برای پیشرفت تحصیلی را کسب می کنند. کودکانی که پیش دبستانی می روند از نظر رشد شناختی نیز سود قابل توجهی دارند. هدف از برنامه های پیش دبستانی حمایت از کودکان در رشد توانایی های کلامی، شناختی و حل مسئله است. کودکان از طریق تجارب عملی مانند بازی با پازل ها، بلوک ها و سایر ابزارهای دستکاری دانش به دست می آورند. علاوه بر این، آنها از طریق فعالیت های تخیلی مانند آواز خواندن و داستان سرایی یاد می گیرند.

۳. رشد عاطفی را ایجاد می کند: والدین با این واقعیت موافقت خواهند کرد که پیش دبستانی فقط در مورد رشد اجتماعی نیست، بلکه به نقش کلیدی در ایجاد مهارت های عاطفی حیاتی نیز کمک می کند. این مهارت‌های عاطفی از جمله یادگیری اشتراک‌گذاری و نوبت، نشان دادن همدلی با همکلاسی‌ها و خود تنظیمی احساسات قوی خود و خیلی چیزهای دیگر را شامل می شود. در پیش دبستانی است که کودکان یاد می گیرند چگونه احساسات خود را مدیریت کرده و احساسات افراد را شناسایی کنند. بدون این مهارت‌ها، بچه‌ها در سال‌های بعد برای پیشرفت تحصیلی مشکل خواهند داشت.

۴. اجتماعی شدن: یکی از بزرگترین مزایای آموزش اولیه پیش دبستانی عامل اجتماعی شدن است. پیش دبستانی در واقع یک مکان عالی برای همه کودکان خردسال است که با هم با دیگران تعامل دارند و یاد می گیرند که در کنار هم رشد کنند. کودکان در اینجا در واقع یاد می‌گیرند که چگونه به اشتراک بگذارند و به نوبت در جهت یک هدف مشترک کار کنند. علاوه بر آن کودکان همچنین یاد می گیرند که چگونه احساسات خود را بیان کنند، به احساسات دیگران گوش دهند و مهمتر از همه، یاد می گیرند که تعارضات را حل کنند. همه این مهارت های اجتماعی برای موفقیت در زندگی بعدی بسیار ضروری است. 

۵. آمادگی برای آموزش عالی: همه ما می دانیم که پیش دبستانی تنها جایی نیست که فرزندان ما باید بروند. همچنین باید فرزندانمان را به مدارس عالی بفرستیم. اینجاست که پیش دبستانی ها به عنوان کمک بزرگی مطرح می شوند زیرا کودکان را برای موفقیت های آینده آنها در مدارس عالی آماده می کند. علاوه بر آن کودکان همچنین یاد می گیرند که مستقل کار کنند، دستورالعمل ها را دنبال کنند و در فعالیت های گروهی شرکت کنند. همه این فعالیت ها به طور جمعی به آنها کمک می کند تا برخی از مهارت های تحصیلی پایه مانند نوشتن، ریاضی و خواندن را بیاموزند. این آمادگی برای انتقال آرام به مدرسه ابتدایی ضروری است.

فواید آموزش پیش دبستانی برای کودکان

۶. افزایش عزت نفس: یکی از بزرگترین مزایای آموزش پیش دبستانی، افزایش عزت نفس است. آموزش هایی که در دوره پیش دبستانی دریافت می کنند می تواند به آنها احساس اعتماد به نفس بیشتری بدهد. کودکان توانایی های جدید و حس موفقیت به دست می آورند. علاوه بر این، آنها بازخورد دلگرم کننده ای از مربیان و همسالان خود دریافت می کنند که به آنها کمک می کند اعتماد به نفس و احساس ارزشمندی را توسعه دهند. کودکان از طریق تعامل با همکلاسی ها و معلمان احساس هویت و مقبولیت به دست می آورند. کسب مهارت های جدید و تایید شدن برای موفقیت ها، اعتماد به نفس و شایستگی را افزایش می دهد. امکان استقلال و تصمیم گیری باعث افزایش اعتماد به نفس می شود. توانایی کودکان در بیان و کنترل احساسات خود با حمایت عاطفی و موقعیت های محبت آمیز بهبود می یابد.

۷. مشارکت والدین را بهبود می بخشد: آموزش پیش دبستانی با دادن فرصت به والدین برای مشارکت فعال در یادگیری و رشد فرزندشان، مشارکت والدین را تشویق می کند. کنفرانس‌های والدین و معلمان، کارگاه‌ها و رویدادهای دیگر اغلب توسط پیش‌دبستانی‌ها برنامه‌ریزی می‌شوند تا والدین را برای مشارکت در آموزش فرزندانشان ترغیب کنند. این مشارکت حس همکاری بین والدین و مربیان را ارتقاء می دهد و پیوند بین والدین و فرزندانشان را عمیق تر می کند. همچنین آگاهی از رشد و نیازهای کودک را بهبود می بخشد. والدین بینش‌ها، مهارت‌ها و تاکتیک‌هایی را دریافت می‌کنند که آنها را قادر می‌سازد تا به یادگیری و رشد فرزندشان در خانه کمک کنند و در نتیجه با مشارکت فعالانه در تجربه پیش‌دبستانی‌شان با فرزندشان، رویکردی جامع‌تر و مبتنی بر تیم برای آموزش فرزندشان ایجاد شود.

۸. نظم و انضباط را آموزش می دهد و ساختار را ارائه می دهد: برای همه انسان ها داشتن ساختاری در زندگیشان بسیار اساسی است و برای همین واقعیت کودکان نیز در محیط رشد خود، چه خانه و چه کلاس درس به ساختار نیاز دارند. پس داشتن یک ساختار در واقع به افزایش توانایی آنها برای جلوگیری از حواس پرتی و تمرکز بسیار بهتر کمک می کند. پیش دبستانی ها در واقع با ایجاد محیطی که فضای ذهنی را برای کودکان فراهم می کند، نیازهای آنها را نیز برآورده می کند و به آنها کمک می کند تا فعالیت های یادگیری جدید را کشف کنند، به همین منظور کمک می کنند. هنگامی که فرزندان خود را در یک پیش دبستانی ثبت نام می کنید، آنها یک محیط ساختاری پیدا می کنند که در آن باید قوانین را رعایت کنند، جدول زمانی را رعایت کنند. همه این چیزها با هم نظم و انضباط را به آنها می آموزد که آنها را برای موفقیت آینده آماده می کند.

۹. قدرت تصمیم گیری را تلقین می کند: کودکان چیزهایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله و تصمیم گیری را یاد می گیرند که سه توانایی حیاتی است که همه باید داشته باشند. این یکی دیگر از مزایای پیش دبستانی است. فقدان این توانایی ها تنها می تواند منجر به تصمیم گیری های ضعیف در زندگی شود که ممکن است اثرات طولانی مدت داشته باشد. توانایی‌های شناختی کودکان از طریق ابزارها و فعالیت‌های موجود در یک محیط مونته سوری تشویق می‌شوند که به آنها کمک می‌کند انتخاب کنند، چیزها را امتحان کنند و در نهایت موفق شوند. این آموزش پیش دبستانی است که معتقد است همه این مهارت های شگفت انگیز باید از سنین پایین آموزش داده شوند.

۱۰. یک عشق عمیق برای یادگیری ایجاد می کند: ما می‌توانیم شاهد باشیم که چگونه کودکان خردسال در هنگام یادگیری یا مطالعه علاقه چندانی ندارند. اما زمانی که آنها را در یک پیش دبستانی ثبت نام می کنید، می توانید آن را یک هدیه فوق العاده بنامید اما این به دانش آموزان احساس شادی در یادگیری می دهد. دادن فرصت به پیش دبستانی ها برای کاوش در داخل و خارج از کلاس به آنها کمک می کند تا لذت یادگیری را درک کنند. آنها به سفرهای میدانی به مکان‌های مورد علاقه‌شان برده می‌شوند که علایق آنها را تقویت می‌کند و مکانی را برای آنها فراهم می‌کند تا آگاهی عمیق‌تری از محله‌ای که در آن زندگی می‌کنند داشته باشند.

آموزش پیش دبستانی برای کودکان

صحبت پایانی

در خاتمه می‌توان گفت که اگر به این فکر می‌کنید که آیا فرزندان کوچکتان باید پیش دبستانی را امتحان کنند یا نه، شاید اکنون پاسخ خود را داشته باشید. همچنین اگر به مدرسه خاصی فکر می کنید، امکانات و ویژگی های مدرسه را بررسی کنید و تنها در صورتی که از نتیجه نهایی راضی هستید تصمیم نهایی را بگیرید. در پایان اگر این بهترین مدرسه بازی یا پیش دبستانی باشد، مطمئناً بهترین تجربه یادگیری را برای فرزندتان فراهم می‌کنند و کودک شما را به طور کلی رشد می‌دهند.

 

مقاله های مرتبط

تأخیر تکاملی چیست؟

گفتاردرمانی در منزل

کاردرمانی در کودکان

گفتاردرمانی در کودکان

کاردرمانی در فلج مغزی

گفتاردرمانی در فلج مغزی

کاردرمانی در اختلال یادگیری

گفتاردرمانی در اختلال یادگیری

کاردرمانی در اختلال اوتیسم

گفتاردرمانی در اختلال اوتیسم

تاخیر گفتاری و زبانی چیست؟

سیر تکامل گفتاری کودکان

مراحل رشد طبیعی گفتار و زبان

علائم هشدار دهنده تأخیر تکاملی

نقاط عطف رشد کودک یک ساله

نقاط عطف رشد کودک ۱۸ ماهه

تأخیرهای رشدی در کودکان ۳ تا ۵ سال

گفتاردرمانی برای لکنت زبان کودکان

گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان

بهترین دکتر تاخیر گفتاری کودکان

شایع ترین علت تاخیر رشد در کودکان

چرا کودک ۴ ساله من صحبت نمی کند؟

تاثیر مشکلات گفتاری کودکان در نارساخوانی

حرف نزدن کودک تا چه سنی طبیعی است؟

چه زمانی باید نگران حرف نزدن کودک باشیم؟

چه زمانی کودکان از توانبخشی فشرده سود می برند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پانزده − چهار =

keyboard_arrow_up
× پشتیبانی 24 ساعته