اوتیسم با عملکرد بالا یک اصطلاح رسمی پزشکی یا تشخیصی نیست.افرادی که دارای اختلال طیف اوتیسم هستند و می توانند صحبت کنند ، بخوانند ، بنویسند و مهارتهای اساسی زندگی مانند غذا خوردن و لباس پوشیدن را انجام دهند. آنها ممکن است مستقل زندگی کنند ، و مانند هر فرد دیگری باشند. به آنها اوتیسم با عملکرد بالا می گویند.
اختلال طیف اوتیسم
برای مدت زمان طولانی ، فقط افراد مبتلا به علائم بسیار شدید تشخیص اوتیسم می گرفتند. با شروع از دهه ۱۹۹۰ ، اشکال خفیف تر شناخته شد ، از جمله اوتیسم عملکرد بالا و سندرم آسپرگر که بسیاری از علائم آنها مشابه هستند. در سال ۲۰۱۳ ، انجمن روانپزشکی آمریکا اختلالات مربوط به اوتیسم را در یک اصطلاح قرار داد: اختلال طیف اوتیسم یا ASD. هنوز هم ممکن است بعضی از افراد را بشنوید که پزشک نیستند و همچنان از عباراتی مانند Asperger استفاده می کنند. ممکن است که آنها با طیف اوتیسم آشنا نباشند ، یا ممکن است به تشخیصی که قبل از تغییر شرایط به عنوان اختلال طیف اوتیسم تغییر یافته است مراجعه کنند.
علائم
در طیف اوتیسم افرادی که عملکرد بالایی دارند در تعامل و ارتباطات اجتماعی دچار مشکل هستند. آنها به طور طبیعی نشانه های اجتماعی را متوجه نمی شوند و ممکن است داشتن دوست برای آنها دشوار باشد. آنها ممکن است در موقعیت های اجتماعی آنقدر تحت فشار قرار بگیرند که کاملا ساکت باشند. آنها در تماس چشمی و مکالمه های کوتاه دچار مشکل هستند. افرادی که در طیف اوتیسم قرار دارند و دارای عملکرد بالایی هستند نیز بسیار به روتین روزانه و نظم اهمیت می دهند. آنها ممکن است عادات تکراری و محدودی داشته باشند که برای دیگران عجیب به نظر می رسند. طیف گسترده ای از نظر عملکرد در مدرسه و محل کار وجود دارد. برخی در مدرسه بسیار خوب عمل می کنند ، در حالی که برخی دیگر دچار ناراحتی شده و نمی توانند تمرکز کنند. برخی می توانند یک شغل را نگه دارند ، و برخی دیگر انجام این کار را بسیار دشوار می دانند. این همه به شخص و وضعیت بستگی دارد. حتی برای کسی که در این طیف قادر به انجام کارهای زیادی است ، مهارتهای اجتماعی معمولاً توسعه نیافته اند.
مشخصات
اوتیسم با عملکرد بالا با ویژگی های بسیار شبیه به سندروم آسپرگر مشخص می شود. مشخصه ای که بیشتر توسط کاردرمانگران شناخته می شود ، تأخیر قابل توجهی در پیشرفت مهارت های گفتاری و زبانی زودرس ، قبل از سه سالگی است. معیارهای تشخیصی سندروم آسپرگر از تأخیر در زبان عمومی صرف نظر می کند. تفاوت های بیشتر در مورد ویژگی های بین افراد مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا و افراد مبتلا به سندروم آسپرگر ، موارد زیر را شامل می شود:
۱. افراد مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا توانایی استدلال کلامی پایین تری دارند.
۲. مهارت های دیداری یا فضایی بهتر (ضریب هوشی با عملکرد بالاتر) نسبت به افراد مبتلا به سندروم آسپرگر.
۳. تحرک کمتری نسبت به افراد مبتلا به سندروم آسپرگر دارند.
۴. افراد مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا نسبت به سندروم آسپرگر در عملکرد مستقل مشکل بیشتری دارند.
۵. کنجکاوی و علاقه به چیزهای مختلف ، بر خلاف افراد مبتلا به سندروم آسپرگر دیده می شود.
۶. افراد مبتلا به سندروم آسپرگر بهتر می توانند با دیگری همدلی کنند.
۷. نسبت مرد به زن از ۴ به ۱ برای اوتیسم با عملکرد بالا بسیار کمتر از سندروم آسپرگر است.
افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم ، از جمله اوتیسم با عملکرد بالا ، خطر ابتلا به علائم اضطراب را دارند. در حالی که اضطراب یکی از شایع ترین علائم بهداشت روانی است ، کودکان و نوجوانان مبتلا به اوتیسم با عملکرد بالا در معرض خطر ابتلا به علائم قرار دارند.همراه با اوتیسم با عملکرد بالا عوارض دیگری نیز وجود دارد که شامل یک یا چند اختلال علاوه بر اختلال اولیه است. برخی از این موارد شامل اختلال دو قطبی و اختلال وسواس اجباری (OCD) است. به ویژه ارتباط بین HFA و OCD مورد مطالعه قرار گرفته است. هر دو ناهنجاری های مرتبط با سروتونین دارند.
عوارض قابل مشاهده در ارتباط با اوتیسم عملکرد بالا شامل ADHD ، سندرم Tourette ، و احتمالاً رفتار مجرمانه است. در حالی که ارتباط بین اوتیسم عملکرد بالا و رفتار مجرمانه کاملاً مشخص نیست ، مطالعات متعددی نشان داده اند که ویژگیهای مرتبط با اوتیسم عملکرد بالا ممکن است احتمال درگیری در رفتار مجرمانه را افزایش دهد. در حالی که تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است ، مطالعات اخیر همبستگی بین اوتیسم با عملکرد بالا و اقدامات مجرمانه را نشان می دهد ویژگی های اوتیسم عملکرد بالا است که ممکن است منجر به رفتارهای خشونت آمیز شود. چندین مطالعه موردی وجود داشته است که عدم همدلی و ساده لوح بودن اجتماعی را در ارتباط با اوتیسم عملکرد بالا به اقدامات مجرمانه مرتبط می کند.
به استحضار می رساند مرکز تخصصی درمان اوتیسم با دو شعبه در پاسداران و سعادت آباد، بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه اختلال اوتیسم در طیف های مختلف، کادری مجرب در زمینه اختلال اوتیسم و مجهز به مداخله های موثر در درمان اوتیسم آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می باشد ، لطفا جهت هماهنگی با مرکز تخصصی درمان اوتیسم با شماره های درج شده در قسمت بالای سایت تماس حاصل فرمایید.
آدرس شعبه شرق کلینیک توانبخشی اوتیسم: ابتدای پاسداران، خیابان نگارستان دوم (کاشیها)، خیابان مسجد جامع غدیر خم ، نبش نگارستان چهارم، پلاک ۱۱
با توجه به قرار گرفتن شعبه شرق گفتاردرمانی در پاسداران و کاردرمانی در پاسداران مناسب برای اهالی محله های نیاوران ، فرمانیه ، اقدسیه ، قیطریه ، منظریه ، کامرانیه ، پاسداران ، شهید عراقی ، مینی سیتی ، شهید محلاتی ، شهید بهشتی ، شهید مطهری ، پایدار فرد ، اسلامی ، دولت ، دیباجی ، اختیاریه ، دروس ، قلهک ، شریعتی ، لویزان ، تهرانپارس ، هنگام ، نارمک ، رسالت ، سید خندان و… می باشد.
آدرس شعبه غرب کلینیک توانبخشی اوتیسم: سعادت آباد ، بلوار پاکنژاد بالاتر از تقاطع سرو غربی ، خیابان سپیدار ، خیابان شکوفه شمالی ، کوچه نظری ، پلاک ۴۷
با توجه به قرار گرفتن شعبه غرب گفتاردرمانی در سعادت آباد و کاردرمانی در سعادت آباد و دسترسی به اتوبان یادگار امام ، اتوبان نیایش و بلوار پاکنژاد مناسب برای اهالی محله های شهرک غرب ، سعادت آباد ، جنت آباد ، جنت آباد جنوبی ، جنت آباد مرکزی ، جنت آباد شمالی ، اوین ، ولنجک ، ونک ، امیرآباد ، پونک ، شهران ، بلوار فردوس ، صادقیه ، مرزداران ، ستارخان ، شهرآرا ، دهکده المپیک ، دریاچه چیتگر و … می باشد.
شماره تماس مرکز تخصصی اوتیسم:
۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲
مقالات مرتبط:
علائم اختلال اوتیسم در بزرگسالان
انواع رفتارهای تکراری در اوتیسم
چه درمان هایی به اختلال اوتیسم کمک می کند؟
آیا واکسن ها باعث اوتیسم می شوند؟
صرع و اوتیسم: آیا پیوندی وجود دارد؟
اختلال اوتیسم در کودکان و دو زبانه بودن
کودکان مبتلا به اوتیسم و تعامل اجتماعی
کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای مقابله با اضطراب
چگونه به کودکان مبتلا به اوتیسم آموزش دهیم؟
فعالیت های حسی برای کودکان مبتلا به اوتیسم
تاثیر رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم چیست؟
نکاتی برای والدین دارای فرزندان با اختلال طیف اوتیسم
مواردیکه شما باید در مورد اوتیسم در بزرگسالان بدانید؟
افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است در انتخاب های اقتصادی خود منطقی تر عمل کنند.
برخی از باکتری های روده رفتارهای شبه اوتیستیک را در موش کاهش می دهد.
آیا می توان از اختلال اوتیسم جلوگیری کرد؟
آیا داروی سل می تواند به درمان اوتیسم کمک کند؟
آیا عدم وجود یک پروتئین می تواند علت بروز اختلال اوتیسم را توضیح دهد؟
مایع مغزی نخاعی بعنوان نشانگر بالقوه برای اوتیسم یافت شده است.
قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین ممکن است خطر ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد.
تب در باردارای با ریسک بالای ابتلا به اوتیسم مرتبط است.
آیا مصرف مولتی ویتامین ها در دوران بارداری می تواند کودکان را از ابتلا به اوتیسم محافظت کند؟
خطر ابتلا به اوتیسم با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ممنوع در دوران بارداری افزایش می یابد.