بسیاری از کودکان ممکن است هر از گاهی در مدرسه با برخی موضوعات یا مهارت ها مشکل داشته باشند. هنگامی که کودکان سخت تلاش می کنند و همچنان در طول زمان با مجموعه خاصی از مهارت ها آموزشی دست و پنجه نرم می کنند، این می تواند نشانه ای از اختلال یادگیری باشد. داشتن اختلال یادگیری به این معنی است که کودک در یک یا چند زمینه یادگیری دچار مشکل است، حتی زمانی که هوش یا انگیزه کلی تحت تأثیر قرار نگیرد.
برخی از علائم اختلال یادگیری در کودکان عبارتند از:
-مشکل در تشخیص راست از چپ
-معکوس کردن حروف، کلمات یا اعداد بعد از کلاس اول یا دوم
-مشکل در تشخیص الگوها یا مرتب کردن اقلام بر اساس اندازه یا شکل
-مشکل در درک و پیروی از دستورالعمل ها یا منظم ماندن
-مشکل در به خاطر سپردن آنچه که به تازگی گفته شده یا آنچه که خوانده شده است.
-عدم هماهنگی هنگام حرکت
-مشکل در انجام کارهایی مانند نوشتن، بریدن یا کشیدن با دست
-مشکل در درک مفهوم زمان
نمونه هایی از اختلالات یادگیری عبارتند از:
دیسلکسیا – مشکل در خواندن یا روخوانی
دیسکلکولیا – مشکل در ریاضیات
دیسگرافیا – مشکل در نوشتن یا املاء
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ممکن است از اینکه با وجود تلاش زیاد نمی توانند به یک موضوع تسلط پیدا کنند، احساس ناامیدی کرده و درمانده شوند یا کناره گیری کنند. اختلالات یادگیری همچنین می تواند همراه با اختلالات عاطفی یا رفتاری مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اضطراب باشد. مجموعه ای از مشکلات می تواند موفقیت یک کودک را در مدرسه سخت کند. تشخیص صحیح هر اختلال بسیار مهم است، به طوری که کودک بتواند نوع کمک مناسب را برای هر کدام دریافت کند.
درمان اختلال یادگیری کودکان
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری اغلب به کمک و آموزش های تخصصی نیاز دارند. داشتن یک اختلال یادگیری می تواند کودک را واجد شرایط دریافت خدمات آموزشی ویژه در مدرسه کند. مدارس معمولاً آزمایشات خود را برای اختلالات یادگیری انجام می دهند تا ببینند آیا کودک نیاز به مداخله دارد یا خیر. در صورت وجود نگرانی های دیگری در مورد رفتار یا احساسات کودک، ارزیابی توسط یک متخصص اختلال یادگیری کودکان مورد نیاز است. والدین، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و مدرسه می توانند برای یافتن ارجاع و درمان مناسب با یکدیگر همکاری کنند.
آنچه هر پدر و مادری باید در خصوص اختلال یادگیری فرزندشان بدانند!
کودکان دارای اختلال یادگیری واجد شرایط دریافت خدمات آموزشی ویژه هستند. توضیح این خدمات برای والدین و پزشکان در مورد اطمینان از یک آموزش با کیفیت بالا برای کودکان دارای اختلال یادگیری خاص، از جمله کودکان مبتلا به نارساخوانی، دیسکالکلولیا و دیسگرافی بسیار حائز اهمیت می باشد. متخصصان اختلال یادگیری می توانند نقش مهمی در همکاری با مدارس ایفا کنند تا به کودک مبتلا به اختلالات یادگیری یا سایر ناتوانی ها کمک کنند تا خدمات ویژه مورد نیاز خود را دریافت کند. نقش متخصصان اختلال یادگیری را در کمک به کودکان دارای اختلالات یادگیری به صورت زیر شرح می دهد:
-شناسایی کودکان نیازمند مداخله زودهنگام یا خدمات آموزشی ویژه
-به اشتراک گذاری اطلاعات مرتبط با مداخله زودهنگام یا پرسنل مدرسه
-ملاقات با مداخله زودهنگام یا پرسنل مدرسه و والدین یا سرپرستان
-استفاده از مداخله زودهنگام یا اطلاعات مدرسه در برنامه های تشخیصی پزشکی یا درمانی
-کار در یک مداخله اولیه، مدرسه یا کلینیک درمانی مبتنی بر مدرسه
-کار در سطح اداری برای بهبود عملکرد مدرسه در مورد کودکان با نیازهای ویژه
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تشخیص و درمان این اختلال از طریق مرکز تخصصی درمان اختلال یادگیری با ما همراه باشید.